Όταν ένας ρόλος-φωτοβολίδα σε συνοδεύει για μία ζωή

Πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα ηθοποιών που δεν ξεπέρασαν ποτέ την μία και μοναδική τους επιτυχία.

Μπορεί να μην ήταν πρώτο όνομα, αλλά άγνωστος –και απαρατήρητος ταυτόχρονα- δεν περνούσε. Άλλωστε ανήκει σε αυτή τη μαγική κατηγορία ηθοποιών που έχουν δημιουργήσει ο Morgan Freeman και πολύ περισσότερο ο Samuel L. Jackson, όπου αναρωτιέσαι σε ποια ταινία έχουν παίξει και δεν μπορείς ποτέ να δώσεις άμεση απάντηση. Όχι επειδή δεν τους έχεις δει πουθενά αλλά γιατί δηλώνεις ζαλισμένος από τον αμέτρητο αριθμό εμφανίσεών τους.

Αν πιστεύεις ότι μπορείς να θυμηθείς όλες τις ταινίες του Samuel L. Jackson, παίξε αυτό το quiz.

Και το όνομα αυτού, Michael Clarke Duncan. Ο αγαθός γίγαντας του Hollywood, η πιο βαριά φωνή στον κόσμο, περισσότερο ενδεχομένως από κανονικό μπάσο, ακόμα ίσως και από τον Darth Vader. Πολύ περισσότερο όμως από οτιδήποτε άλλο είναι το Θαύμα του Θεού, όπως τον μάθαμε στο «Green Mile». Ο αξεπέραστος John Coffey.

 

 

Ο θηριώδης ηθοποιός που εκτός από εμάς, «μάγεψε» και τον συμπρωταγωνιστή του Tom Hanks, αν ζούσε σήμερα –πέθανε το 2012 από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 55 ετών- ίσως και να προλάβαινε να αλλάξει λίγο την ιστορία του. Αυτή που θα γράψει τελικά ότι παρά τους άπειρους ρόλους που έπαιξε και σε άλλους τόσους που δάνεισε τη φωνή του, όλοι θα τον θυμούνται για την ερμηνεία του ως τρόφιμου φυλακών και αμυδρά –σχεδόν καθόλου- για τους υπόλοιπους.

 

 

Για να μην τον αδικούμε, ηθοποιοί που πέρασαν, άγγιξαν τον ουρανό με τα άστρα για μόλις μία ταινία και μετά δεν το ξαναέκαναν υπάρχουν πολλοί και τους πιο χαρακτηριστικούς στους παρουσιάζουμε παρακάτω.

Επειδή η λίστα είναι μικρή, στο παρακάτω άλμπουμ σου μαζέψαμε και αυτούς που για λίγο δεν μπήκαν στο αφιέρωμα:

 

 

Και τώρα οι υπόλοιποι τέσσερις πέραν του Duncan...

 

Mark Hamill – Luke Skywalker (Star Wars Franchise)

Το 1977 ο George Lucas έψαχνε για έναν νέο, ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο ηθοποιό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της τότε ταινίας-ερωτηματικού που άκουγε στο όνομα «Star Wars: A New Hope» και τελικά το βρήκε στον 26χρονο Mark Hamill. Το φιλμ έκανε πάταγο, συνεχίστηκε για πολλά ακόμα επεισόδια και ο νέος εκλεκτός της Δύναμης έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο, ανοίγοντας ταυτόχρονα τις πύλες για μια μεγάλη και λαμπρή καριέρα. Τελικώς μετά από 42 χρόνια, ο Mark Hamill δεν μπόρεσε ποτέ να παίξει άλλο αξιόλογο ρόλο και πέρα από μερικά χαζοπεράσματα όπως του Trickster στη σειρά «The Flash» και την εικονική φωνή του Joker στα κινούμενα σχέδια και τα βιντεοπαιχνίδια, παραμένει για πάντα ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά του κινηματογράφου όσον αφορά την εξέλιξή του.

 

 

Mila Kunis – Lily (The Black Swan)

Έχει μια ομορφιά που αρέσει σε πολύ κόσμο, είναι τσαχπίνα και πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να βρίσκεται στην επιφάνεια. Όσο και αν σου άρεσε στο «Friends with Benefits», δεν μπορείς να πεις ότι ήταν και καμιά οσκαρική ερμηνεία που θα τη θυμόμαστε αιώνια. Γενικότερα η κινηματογραφική φαρέτρα της Kunis δεν διαθέτει και το καλύτερο βιογραφικό (ειδικά αυτό το «Jupiter Ascending» στον λαιμό μας κάθεται), εκτός και αν το μάτι σου πέσει στο «Black Swan» του Darren Arronowsky. Στην ταινία που έδωσε στην Natalie Portman το Χρυσό Αγαλματίδιο, που η πινελιά της ως σέξι αντίζηλος ήταν αρκετή ώστε να κάνει ενδιαφέρουσα την ταινία. Ίντριγκα, γυναικεία ζήλεια, εγωισμός και στη μέση ο δύστυχος Vincent Cassel που όμως ήξερε καλά πώς να τις κουμαντάρει και τις δύο. Η πρωταγωνίστρια μπορεί να ήταν η Portman, αλλά η Kunis την επισκίαζε σε κάθε της εμφάνιση.

 

 

Brandon Lee – The Crow

Θα μπορούσε να είναι μια περίπτωση μόνος του καθώς σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δεν είχε όλο τον χρόνο μπροστά του. Ο διάδοχος του άρχοντα του Jeet Κune Do, Bruce Lee δεν γινόταν να μην ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και με όπλο τις πολεμικές τέχνες άρχισε να παίρνει μέρος σε ταινίες. Σαν καρατερίστα παραήταν καλός, σαν ηθοποιός ωστόσο δεν πρόλαβε να δείξει πολλά αλλά δεν φταίει ο ίδιος σε αυτό. Δυστυχώς το θανάσιμο τραύμα που του προκάλεσε η σφαίρα που βρισκόταν στο όπλο την ώρα των γυρισμάτων του «The Crow» θα μας αφήσει για πάντα με την απορία για το πού μπορούσε να φτάσει. Παρόλα αυτά ως goth αντι-ήρωας πρόλαβε να αφήσει για τα καλά το στίγμα του, δείχνοντας ότι είχε όλα τα φόντα για να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από action figure.

 

 

Jessica Alba (Sin City)

Σαν ακούσεις το όνομά της δεν μπορείς παρά να χαμογελάσεις. Πρόκειται άλλωστε για μία από εκείνες τις υπάρξεις οι οποίες έχουν σκλαβώσει το ανδρικό κοινό και σε αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει το hot σουλούπι της. Ιδιαίτερα με την εμφάνισή της το 2005 ως σέξι χορεύτρια στο «Sin City» πλάι στους Mickey RourkeBruce Willis μέχρι και τον Michael Clarke Duncan, ήταν αρκετή για να τη βάλει στις καρδιές μας. Το μέλλον αναμενόταν λαμπρό και οι ελπίδες μας για μία νέα και πάνω από όλα ωραία υπερ-ηρωίδα όπως η Sue Storm ήταν ένα δυνατό εισιτήριο για το επόμενο βήμα. Τελικώς μετά από δυο φιλμ «Fantastic Four» ήταν από μέτρια ως... αδιάφορη με τις ταινίες της να ξεχνιούνται πολύ γρήγορα. Όπως και οι υπόλοιπες που έχει παίξει σήμερα. Ακόμα και στην επιστροφή της ως Nancy Callahan στο «Sin City: A Dame to Kill For» απέδειξε σε όλους ότι η επιτυχία της ήταν απλά ένα πυροτέχνημα. Τουλάχιστον θα την θυμόμαστε για τους σέξι χορούς και το λάσο πάνω στην μπάρα.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved