O υπέροχος κύριος Kyrie Irving

Ο σταρ των Νετς δεν ξεχώριζε ποτέ μόνο για τα τρίποντά του.

Είναι ο παίκτης που μπήκε στη λίγκα το 2011 προκειμένου να δώσει πνοή στο Cleveland μετά την αποχώρηση του LeBron για το Miami. Ύστερα, παρέα με τον «King» πήραν την ομάδα από το χεράκι και την έφτασαν σε τρεις τελικούς του ΝΒΑ, πετυχαίνοντας μάλιστα αυτό που μέχρι τότε έμοιαζε αδιανόητο. Να φέρουν ένα πρωτάθλημα στην πρωτεύουσα του Οχάιο. Και το κυριότερο; Το κατάφεραν περίφημα μέσα στην έδρα των «φονικών» Golden State Warriors σε εκείνη την επική σειρά τελικών του 2016, πανηγυρίζοντας μέσα στην έδρα των αντιπάλων τους.

Είναι η βραδιά που ο LeBron James, επιτέλους παίρνει τη δόξα που του αξίζει, ωστόσο όλοι θυμούνται ποιος ήταν ο πιο καθοριστικός παίκτης εκείνου του αγώνα.

 

Ο Kyrie ωστόσο ήταν φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Γνώριζε πως όσο έμενε στο Cleveland θα ήταν πάντα το νο.2 πίσω από τον «βασιλιά». Αποτέλεσμα; Το καλοκαίρι του 2017, παίρνει το τρένο για τη Βοστόνη και σαν Robinho σε μπασκετική κόπια μετατρέπει τους θρυλικούς Celtics σε σοβαρούς contenders για τον τίτλο, αλλά δύο χρόνια αργότερα μετακομίζει στο Brooklyn περιμένοντας τον φίλο του Durant να επανέλθει στη ενεργό δράση. Ο χάρτης της Ανατολής έχει πλέον αλλάξει και όταν επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, η θεωρητικά αδύναμη περιφέρεια θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Υπάρχει κανείς που θεωρεί πως ο Kyrie Irving δεν είναι ξεχωριστός στο είδος του;

 

Το alter ego του

Όλοι οι σπουδαίοι παίκτες έχουν και από ένα ψευδώνυμο στο ΝΒΑ. Ο LeBron είναι ο «βασιλιάς», Harden ο «Beard», ο Paul George ο «PG13» και ούτω καθ’ εξής. Ο Irving έχει και αυτός ένα, με τη μόνη διαφορά ότι δεν προέρχεται από κάποιο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού, ούτε και του προσώπου του. Και ποιο είναι αυτό; Το «Uncle Drew». Και όχι δεν είναι επειδή το ανιψούδι του δεν ξέρει το όνομά του, αλλά λόγω του τηλεοπτικού alter ego του.

Δεν έχει παρά μια οκταετία όταν ο σταρ του ΝΒΑ ντύθηκε... παππούς και άρχισε να οργώνει τα ανοιχτά της γήπεδα των ΗΠΑ για χάρη ενός σποτ της Pepsi. Το πρώτο βίντεο είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που ακολούθησε και άλλο. Και μετά άλλο ένα.

Μέχρι που το 2018, ο «Θείος Αντρέας» έβγαλε και δικιά του ταινία. 

 

Κανείς δεν περίμενε οσκαρική ταινία, ούτε καν σεξπιρικό concept – με συμπρωταγωιστή τον Shaquille O’ Neal άλλωστε δεν υπάρχει ελπίδα για ποιότητα- ωστόσο και μόνο η περσόνα του ταλαντούχου παππού ο οποίος ακόμα και με μαγκούρα παίζει σαν έφηβος σταρ στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, είναι μια συνήθεια που έγινε λατρεία στις ΗΠΑ. Μια απόδειξη ότι ο Irving έχει ξεπεράσει πλέον τα σύνορα του αθλήματος και γίνεται ποπ κουλτούρα.

 

«Δώσε σημασία στο απλό»

Αν είχε ένα μότο στη ζωή του, πέραν των θεωριών συνωμοσίας ότι η Γη είναι επίπεδη το οποίο έχει πει κατά καιρούς, αυτό είναι ότι στη ζωή το απλό είναι και καλύτερο. Βέβαια βλέποντάς τον να κάνει όλες αυτές τις σβούρες και τα τρελά τρίποντα σε κάθε του αγώνα είναι δύσκολο να το πιστέψεις, ωστόσο η καθημερινότητα και το στυλ του, το αποδεικνύουν εμπράκτως.

Την ώρα που οι περισσότεροι συνάδελφοί του - με αποκορύφωμα τον εκκεντρικό Westbrook- φροντίζουν ώστε να ντύνονται πιο λαμπεροί και από χρυσό, ο Kyrie επιλέγει τον δρόμο του απλού, κερδίζοντας πάντα τις εντυπώσεις χωρίς να προκαλεί για να τον προσέξουν. Με λίγα λόγια...

«Μην αφήνεις ποτέ το ρούχο να σε φορέσει. Εσύ πρέπει να το φοράς».

 

Αυτός είναι λοιπόν ο ξεχωριστός Kyrie Irving του παγκόσμιου μπάσκετ ή αλλιώς, ο τύπος που λάμπει ακόμα και αν το σουλούπι και οι συνήθειές του δεν γεμίζουν το μάτι. Όταν όλοι έκραζαν τους Cavs που δεν επέλεξαν τον πιο έτοιμο και αθλητικό Derrick Williams (της Φενερμπαχτσέ) στο νο.1 του ντραφτ, εκείνος βάλθηκε από την αρχή να τους αποδείξει το πόσο λάθος έχουν.

Με λίγα λόγια ο κύριος Irving με το ιδιαίτερο όνομα, που προέρχεται από το «Κύριε ελέησον», είναι ένας ανθρωπος διαφορετικός, που αν του μπει κάτι στο μυαλό δύσκολα του αλλάζεις γνώμη. Από το απλό ντύσιμο, το ιδιαίτερο μπασκετικό στυλ, την ανταλλαγή στους Celtics μέχρι και ότι η Γη είναι επίπεδη. Διότι όπως είπε:

«Κάποιοι άνθρωποι έχουν τη γνώμη ότι το μπλε είναι καλύτερο χρώμα από το κόκκινο, έτσι και το σχήμα της Γης». Είναι απλώς θέμα γνώμης.

Με μία λέξη: Ξεχωριστός.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved