Στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αναρωτιούνται γιατί δεν δουλεύουμε μόνο 4 ημέρες

Έλα ντε και εμείς αυτό αναρωτιόμαστε.

Ας καταλήξουμε σε μία παγκόσμια αλήθεια. Κανείς δεν γουστάρει να δουλεύει 5 ημέρες την εβδομάδα. Κανείς. Ούτε οι εργαζόμενοι αλλά και ούτε οι ίδιοι οι εργοδότες είναι ευχαριστημένοι που πέντε πρωινά σερί, πρέπει να μπουν στο αυτοκίνητο, το λεωφορείο, το μετρό και να κάτσουν πίσω από ένα γραφείο, από ένα γκισέ, από μία μπάρα σερβιρίσματος. Το πενθήμερο, αυτό το εργασιακό προτσές  που έγινε της μόδας στην Βιομηχανική Επανάσταση, δεν δουλεύει πια. Γιατί; Γιατί πλέον μέχρι και οι εργοδότες διαπιστώνουν πως η υψηλή και ανεξέλεγκτη παραγωγή επηρεάζει την ποιότητα.

rs 1024x759 130517093507 1024.TheOffice3.mh.051713

Αυτό που βγαίνει τόσο ξεκάθαρα από την κοινή ανθρώπινη λογική, ήρθε να το παραθέσει με στοιχεία το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από την τελευταία του έρευνα. Θέσπισε ένα ωράριο εργασίας 8ωρου αλλά μόλις 4 ημέρων σε 5.000 εργαζόμενους, διαπιστώνοντας την αύξηση της παραγωγικότητας αλλά και συνάμα και των πελατών που έμειναν ικανοποιημένοι. Το νόημα; Περισσότερη δουλειά, ΑΛΛΑ σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Η έρευνα κράτησε 8 εβδομάδες σε εταιρεία που έχει έδρα στη Νέα Ζηλανδία.

 

imagev1a714f6894

 

Οι επιστημονικές παρατηρήσεις έφεραν επίσης στο προσκήνιο και ένα άλλο θέμα. Αυτό που λέει ότι ο μέσος εργαζόμενος δεν προλαβαίνει να αποφορτιστεί από την κούραση και τους ρυθμούς της εβδομάδας, πριν επιστρέψει την Δευτέρα για την επόμενη. Γεγονός που το βιώνουμε όλοι κάθε Δευτέρα που μισούμε την ζωή μας. Οι επιστήμονες παραδέχονται ότι είμαστε μακριά από το να θεσπιστεί μόνιμα το 4ημερο, αλλά πλέον έχουν την απόδειξη. Το μοντέλο ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

Εδώ τι λέει; Όλα καλά;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved