«Που θα βρεις παιδί μου δουλειά με τόσα τατουάζ;»

Η έρευνα που έδειξε πως τελικά η μάνα σου δεν είχε δίκιο.

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά στα δικά μας τα νεανικά τα χρόνια, αν τολμούσες να πεις στη μάνα σου πως θες να κάνεις τατουάζ, πατούσε 5 στριγκλιές, βάραγε 3 εγκεφαλικά, μισό κιλό εμφράγματα και σε έπαιρνε από το χέρι να σε πάει στον παπά. Λίγο πιο μετά, όταν φτάναμε στα 18 και λέγαμε «χέστηκα, θα σε ρωτήσω κιόλας;» η κασέτα άλλαζε και μας έλεγε μονίμως «που θα βρεις αγόρι μου δουλειά με τόσα τατουάζ;».

 

Προτού λοιπόν βγει εκείνο το ανέκδοτο που έλεγε «Μπαμπά θέλω να γίνω σεφ», «Που να βρω τόσα λεφτά αγόρι μου για τατουάζ;», είχε περάσει στην κοινή γνώμη πως όσοι έχουν tattoo θα θυμίζουν περισσότερο εγκληματίες παρά εργαζόμενους. Οι γνωστές συντηρητικές βλακείες δηλαδή. Πλέον ωστόσο και με την βούλα των επιστημόνων, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Human Relations εξετάζει το φαινόμενο της απασχόλησης των ανθρώπων που έχουν τατουάζ και αν εξαιτίας τους λαμβάνουν χαμηλότερο μισθό σε σχέση με άλλους εργαζομένους. Στην έρευνα συμμετείχαν 2.064 άνθρωποι από 50 Πολιτείες της Αμερικής και τα αποτελέσματα δεν ήταν και άσχημα.

 

tyu

Όπως προέκυψε το 23% των ανδρών και το 37% των γυναικών που ερωτήθηκαν, όχι μόνο έχουν τατουάζ αλλά δεν αντιμετώπισαν και κανένα είδος εργασιακού ρατσισμού. Γεγονός που δηλώνει ότι δεν έχουμε πιάσει τελείως  πάτο σαν κοινωνία.  Όλα καλά λοιπόν.

Ακούς μάνα; Σηκώνω μοϊκάνα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved