Τσέκαρε πώς θα έμοιαζε ο κύβος του Ρούμπικ αν ήταν σπίτι

Το Sunflower της Καταλονίας προσφέρει θέα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Απλωμένο στους λόφους της Costa Brava,  στη χερσόνησο Cap de Creus της Καταλονίας, δίπλα στο λιμάνι «Port de la Selva», το Sunflower House μοιάζει με αρχιτεκτονικό στολίδι βγαλμένο από το μέλλον, φτιαγμένο πάνω στα θεμέλια επιστημονικής φαντασίας των δημιουργών του. Το εντυπωσιακό αυτό οικοδόμημα, που αποτελείται από ξεχωριστά αλλά και ενιαία τετράγωνα διαμερίσματα, σου δίνει μία καλή οπτική του πώς θα ήταν ο κύβος του Ρούμπικ αν ήταν σπίτι.

Είναι φτιαγμένο για να αποκρούει τους πολύ ισχυρούς ανέμους της περιοχής, αλλά κυρίως για να δίνει μία πανοραμική θέα στη Μεσόγειο από κάθε του γωνιά, επιτρέποντας παράλληλα στον ήλιο να φωτίζει κάθε τετραγωνικό του εκατοστό και κάθε τετράγωνη πλευρά του. Η πράσινη οροφή παρέχει ρύθμιση της θερμοκρασίας του εσωτερικού, πληροί τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα και δημιουργεί μία πολύ όμορφη και δροσερή ατμόσφαιρα εντός του σπιτιού.

Τα τζάμια κάθε πλευράς, προσφέρουν γη και ύδωρ στο μάτι σου, το οποίο όπου κι αν κοιτάξει μπορεί να ταξιδέψει ανάμεσα σε βουνά και θάλασσες. Το εσωτερικό του μινιμαλιστικό, χωρίς πολλά-πολλά, τα οποία είναι και αχρείαστα όταν έχεις τέτοια θέα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved