Xτίζουν σπίτια με τρισδιάστατο εκτυπωτή μέσα σε ένα 24ωρο για εκείνους που τα έχουν ανάγκη

Τεχνολογία και ανθρωπισμός.

Είναι από τις περιπτώσεις όπου η τεχνολογία φιλτράρεται σωστά, ανθρωπιστικά και το αποτέλεσμα μόνο καλό μπορεί να είναι. Στο Όστιν των Ηνωμένων Πολιτειών, η εταιρεία ICON εισάγει την τεχνολογική εξέλιξη στην αρχιτεκτονική και τη συνδυάζει με την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα New Story στους αστέγους ολόκληρης της ηπείρου.

Έτσι, την ώρα που περισσότεροι από 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως βρίσκονται χωρίς βιώσιμη στέγη, οι δυο τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του πλανήτη, δίνοντας λύση, άμεση, εύκολη και με χαμηλό κόστος, σε μία βασική ανάγκη των ανθρώπων χωρίς στέγη ή που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Πώς;

Η εν λόγω εταιρεία, χτίζει σπίτια από 30 μέχρι και 50 τ.μ, τα οποία μπορούν να είναι έτοιμα σε λιγότερες από 24 ώρες, χάρη στον ειδικά σχεδιασμένο τρισδιάστατο εκτυπωτή Vulcan, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα μείγμα τσιμέντου.

 

 

Τα σπίτια περιλαμβάνουν όλους τους χώρους που πρέπει να έχει μία βιώσιμη κατοικία, όπως καθιστικό, υπνοδωμάτιο και βεράντα, ενώ ένας από τους συνιδρυτές της ICON, ο Jason Ballard, έχει σχεδιάσει ένα τέτοιο για προσωπική χρήση, σε μία δοκιμαστική προσομοίωση για να τσεκάρει αν το περιβάλλον είναι ιδανικό για να ζήσει ο άνθρωπος.

Ήδη, στο πρόγραμμα της εταιρείας έχουν μπει χώρες όπως το Ελ Σαλβαδόρ, η Αϊτή, η Βολιβία, το Μεξικό, με μακροπρόθεσμο πλάνο να επεκταθεί παγκοσμίως. Πρόκειται για σπίτια χαμηλού κόστους, κάτω από 8.000 ευρώ, με στόχο να πέσει στις 3.000 ευρώ για όσους ζουν σε μη βιώσιμα σπίτια, κάτι φυσικά που δεν αφορά στους ανθρώπους χωρίς καθόλου στέγη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved