Η σπασμένη κιθάρα του Kurt Cobain βγαίνει στο σφυρί

Κομμάτια μεν, μια ολόκληρη περιουσία δε. 

Όσοι δεν ζήσατε την χρυσή εποχή του grunge μέσα από το MTV με τους Nirvana να μεσουρανούν, χάσατε τις κορυφαίες live εμφανίσεις του Kurt Cobain. Και όχι μόνο τα live του, αλλά και την μανία με την οποία κατέστρεφε τον εξοπλισμό και τις κιθάρες on stage με τον Krist Novoselic.

Το ξέρεις ότι ο Cobain ζει κάπου στη Λατινική Αμερική;

Αν όμως είσαι έξυπνος και έχεις ξεχωρίσει ποιοι τυπάδες θα μείνουν θρύλοι μετά θάνατον, ξέρεις πως ό,τι ανήκει στον Cobain δεν το αφήνεις να ξεγλιστρήσει από τα χέρια σου. Ακόμη και αν έχει να κάνει με σπασμένες κιθάρες. Το 1990 όπου το Bleach είχε μόλις κυκλοφορήσει, κανείς δεν ήξερε πόσο πετυχημένοι θα γινόντουσαν οι Nirvana. Στο Motorsports International Garage Show του Σιάτλ, μαζεύτηκαν περίπου 1.500 αφηνιασμένοι νέοι που ήρθαν να δουν τις αγαπημένες τους τοπικές μπάντες. Μία από αυτές ήταν και οι Nirvana, με τον Kurt να διαλύει στο τέλος του σώου την Aria Pro II Cardinal κιθάρα του.

 

kurt cobain smashed guitar 2 thumb 960xauto 84466

Η κιθάρα λοιπόν αυτή, ό,τι έχει μείνει δηλαδή, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο δημοπρασιών  Julien’s και αναμένεται να πιάσει μέχρι και 60.000 δολάρια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved