Αυτή η ΑΓΙΑ έρευνα υποστηρίζει πως πρέπει να δουλεύουμε 3 ώρες την ημέρα

Αφεντικό, ακούει;

Όλα ξεκίνησαν με μία υπέροχη έρευνα βασισμένη σε περίπου 2.000 υπαλλήλους στη Μεγάλη Βρετανία, που αποκάλυψαν αυτό που όλοι πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε: πως το υποχρεωτικό 8ωρο στη δουλειά ΔΕΝ αποδίδει.

Όπως έχει αποδειχτεί, κανείς δεν δουλεύει 8 ώρες σερί. Οι εργαζόμενοι θα φάνε, θα κοιτάξουν τα social media τους, θα διαβάσουν βλακείες σαν και αυτές που γράφουμε εμείς για να περάσει η ώρα και θα κάνουν πολλά, πολλά, πολλά τσιγάρα. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα υποστήριζε πως  ο μέσος όρος εργασίας από τις 8 είναι οι 2,5 ώρες, με το 79% των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι ΔΕΝ ένιωθαν παραγωγικοί καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Είδατε πόσα «δεν» προκύπτουν;

Κερασάκι στην τούρτα μία έκθεση του ψυχολόγου Anders Ericsson (καμία σχέση με τα κινητά) που αναφέρει ότι κάθε ώρα που περνάει, η παραγωγικότητα μας γίνεται όλο και χειρότερη, σε σημείο που δεν μπορούμε να ξύσουμε ούτε το αυτί μας. Χώρια που αυτό φέρνει άλλα προβλήματα και κακές συνήθειες, όπως περισσότερο κάπνισμα και ακόμα περισσότερους καφέδες.

Με όλα τα παραπάνω και με τα smartphones να έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας απλουστεύοντας την καθημερινότητα, ο Ericsson πιστεύει πως πρέπει να αναθεωρηθεί ο τρόπος με τον οποίο δουλεύαμε μέχρι σήμερα. «Η αλήθεια είναι πως οι εργοδότες μπορούν να κερδίσουν πολλά μόλις με το 50 ή το 75% του ωραρίου κάθε εργαζόμενου» επισημαίνει, λέγοντας πως ακόμη και το 3ωρο παίζει να είναι πιο παραγωγικό. Έτσι και εργοδότες και εργαζόμενοι μπορούν να είναι ευχαριστημένοι.

Άρα; Πάμε για πίρες αδέρφια;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved