Αν κάνεις δουλειά με ορθοστασία μάλλον την έχεις πολύ άσχημα

Ξέχνα τα γόνατα. Υπάρχουν και χειρότερα.

Υπάρχουν και κάποιες δουλειές που είναι πιο ζόρικες από κάποιες άλλες. Ειδικά αυτές με ορθοστασία. Σερβιτόροι, μπουφετζήδες, πωλητές και δεν συμμαζεύεται. Πονάνε τα πόδια, η κούραση δεν παίζεται και τα γόνατα μαζί με την μέση κινδυνεύουν. Φαίνεται όμως πως τελικά υπάρχουν και χειρότερα.

Μία ομάδα Καναδών επιστημόνων αναφέρει πως σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που δουλεύουν όρθιοι έχουν τις διπλές πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις. Που το λες και άδικο αν σκεφτείς πως βρίσκονται όλη την ώρα στο πόδι. Αυτό το ποσοστό που κινδυνεύει από καρδιακή προσβολή (6,6%), συνοδεύεται  με μικρή απόκλιση, από τα ίδια ποσοστά εργατικού δυναμικού που αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας (5,8%) και καπνίζουν καθημερινά (6,9%). Αν δηλαδή και δουλεύεις όρθιος και δεν προσέχεις την διατροφή σου και καπνίζεις, μάλλον την έχεις πάρα πολύ άσχημα.

Τα ποσοστά εμφανίζονται ιδιαίτερα ανησυχητικά και ξεπερνούν  ακόμα και το ποσοστό των εργαζομένων που δουλεύουν καθιστοί. Αν καλοσκεφτείς πως οι μισοί Έλληνες περνούν την ώρα τρώγοντας ό,τι να ‘ναι και καπνίζοντας σαν φουγάρα, προφανώς και οι καρδιοαγγειακές παθήσεις σου χτυπούν κάποια στιγμή την πόρτα.

Βέβαια και εμείς που δουλεύουμε καθιστοί δεν πάμε πίσω. Αλλά λέμε τώρα…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved