Ο El Chapo δεν χαμπαριάζει από πλανητάρχες

Ιδού τι απάντησε το μεγάλο αφεντικό του καρτέλ για το «Τείχος του Μεξικού».

Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και λίγο την ζωή του Joaquin Guzman, του αρχηγού του καρτέλ ναρκωτικών της Σιναλόα, θα έχεις διαπιστώσει ένα βασικό χαρακτηριστικό: ότι δεν χαμπαριάζει μπροστά σε τίποτα και σε κανέναν.

download

Ξέφυγε τουλάχιστον 3 φορές από τις αρχές (σ.σ.: τη μία μέσα από τούνελ 1,5χλμ.), έχει βάλει κόσμο να δολοφονήσει αξιωματούχους ώστε να μην πραγματοποιηθεί η μεταφορά του στις ΗΠΑ και μέχρι την τελευταία του σύλληψη είχε «περάσει» μόνο στην Αμερική, πάνω από 500 τόνους κοκαΐνη.  Κάτι δηλώσεις πολιτικών αρχηγών και αξιωματούχων της αστυνομίας, τις έγραφε πάντα στα cojones του και αποφάσισε να κάνει το ίδιο και με την δήλωση του νέου πλανητάρχη, Donald Trump.

Ο Trump δήλωσε πως επρόκειτο να προχωρήσει στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ή να βάλει φυλακή τους Μεξικανούς που θα προσπαθήσουν να γλιτώσουν από την απέλαση. Και μπορεί αυτή τη στιγμή ο El Chapo να κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό, αλλά κατάφερε και «τουίταρε» την άποψη του για το θέμα. Και ναι, ήταν μία απάντηση εμπόρου ναρκωτικών. 

Σε ελεύθερη απόδοση: «Αν ο Trump θέλει να ξεμπλέξει με τους Μεξικανούς, χρειάζεται να κάνει παραπάνω πράγματα από το να χτίσει ένα τείχος».

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο άντρες εμπλέκονται σε «σκυλογατοκαβγά» στο Τwitter, καθώς  ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε γράψει πριν μερικούς μήνες στον λογαριασμό του, πως ο Guzman εκπροσωπεί «όλα όσα πάνε στραβά με το Μεξικό».

download 1

Αυτή τη στιγμή ωστόσο, ο El Chapo αναμένεται να βρεθεί σε ομοσπονδιακές φυλακές των ΗΠΑ όπου πιθανότατα θα καταδικαστεί σε θάνατο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved