Όταν η Marvel ανακοινώνει κάτι και το αποκαλεί «την καλύτερη σειρά που έχει κάνει ποτέ», το λες και μεγάλο statement, ειδικά σε μια περίοδο όπου το MCU προσπαθεί να ξαναβρεί τη φόρμα του. Όμως το Wonder Man, με πρωταγωνιστή τον Yahya Abdul-Mateen II (Watchmen, Aquaman), μοιάζει όντως ως το project που θα ξαναδώσει στο σύμπαν τη χαμένη του λάμψη; Ο χρόνος θα δείξει.
Doom is coming: Η πιο ατμοσφαιρική είσοδος στο MCU από εποχής Thanos
Hollywood μέσα από τα μάτια ενός υπερήρωα
Ο Simon Williams, ο άνθρωπος πίσω από τον Wonder Man, είναι ένας αποτυχημένος ηθοποιός στο Los Angeles που προσπαθεί να κάνει καριέρα. Και εκεί ως δια μαγείας αποκτά υπερδυνάμεις. Το premise από μόνο του είναι μια meta, χολιγουντιανή σάτιρα για τη βιομηχανία του θεάματος, ένα love letter (όπως το χαρακτήρισε ο Brad Winderbaum της Marvel) σε όσους ζουν, κυνηγούν και καίγονται μέσα στο φως των προβολέων.
Αν το The Boys ξεγυμνώνει τη βιομηχανία των υπερηρώων, το Wonder Man ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο για το Hollywood, με πιο χιουμοριστική, πιο στιλάτη και πιο… Marvel προσέγγιση.
Το «συστατικό Tarantino» της Marvel
Πίσω από τις κάμερες βρίσκονται οι Destin Daniel Cretton (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) και Andrew Guest (Brooklyn Nine-Nine, Community). Δηλαδή ένας τύπος που ξέρει από action κατάσταση με ψυχή, και ένας που ξέρει να γράφει σενάρια με ατάκες-φωτιά. Το αποτέλεσμα; Μια σειρά που θα παίζει στο ίδιο γήπεδο με το Barry του HBO ή το BoJack Horseman. Δηλαδή ένα πρότζεκτ ανάμεσα στη μαύρη κωμωδία, τον αυτοσαρκασμό και βαθύ σχόλιο για τη φήμη και την ταυτότητα.
5 φιλμ με γίγαντες ή kaijus που μας έκαναν να ανατριχιάσουμε όπως o Galactus
Ο Abdul-Mateen II είναι ο ηθοποιός που κουβαλά το coolness χωρίς να χρειάζεται να το φωνάξει. Είτε φοράει τη στολή του Doctor Manhattan είτε κρατάει ένα μικρόφωνο στο χέρι, έχει αυτό το effortless presence που δεν μπορείς να διδάξεις. Κι εδώ φαίνεται να το χρησιμοποιεί στο φουλ, ως ένας τύπος που προσπαθεί να παίξει τον ήρωα, και τελικά γίνεται τέτποιος χωρίς να το καταλάβει.
Τελικά γιατί λένε ότι θα είναι η «καλύτερη ever» σειρά της Marvel;
Αρχικά έχει concept από μόνο του χωρίς να είναι άλλο ένα origin story. Μια ιστορία διαφορετική για το τι σημαίνει να είσαι «κάποιος» σε έναν κόσμο που ζει για το θέαμα και αδιαφορεί για όλα τα υπόλοιπα.
Ύστερα, δεν κάνει απλώς meta references, σχολιάζει την ίδια τη Marvel, το Hollywood, και όλους εμάς που τρέχουμε να προλάβουμε το επόμενο trend, όπως έκανε και ο Deadpool στο πρόσφατο Deadpool & Wolverine.
Τα cameos που δεν πήρατε χαμπάρι στο Deadpool & Wolverine
Το trailer από μόνο του έχει ωραία vibes και είναι μια μίξη Drive, La La Land και Guardians of the Galaxy, γεμάτο δηλαδή με ωραία χρώματα, neon φώτα, μουσική και έξυπνο χιούμορ.
Τέλος φαίνεται η σκηνοθεσία να βρίσκεται σε δημιουργική έξαρση και μένει να φανεί αν θα κερδίσει το κοινό. Διότι άλλο να βγει κάτι σε στιλ Wakanda Forever, και άλλο… She-Hulk.
H Wakanda ήταν η Marvel-ική Γη της Επαγγελίας
Το νέο στοίχημα της Marvel
Με το ντεμπούτο της σειράς να είναι προγραμματισμένο για τις 27 Ιανουαρίου 2026 στο Disney+, το Wonder Man δεν είναι απλώς άλλη μια σειρά, αλλά θέλει να εξελιχθεί στην απόδειξη ότι η Marvel μπορεί ακόμα να εκπλήξει. Και αν οι πρώτες αντιδράσεις είναι ακριβείς με 0% υποκειμενικότητα, τότε ενδεχομένως το MCU να έχει ακόμα πράγματα να δείξει.
Ο Abdul-Mateen II είπε απλά: «It’s the best show no one’s ever seen». Ίσως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να το δούμε.