Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκλονιστική εμπειρία του Κινέζου αλεξιπτωτιστή πλαγιάς, που «φλέρταρε» με τη στρατόσφαιρα. Το βίντεο έχει προκαλέσει σοκ στα social media, καθώς δείχνει τον αλεξιπτωτιστή πλαγιάς να έχει παρασυρθεί σε δίνη μέσα σε σύννεφα και σχεδόν να παγώνει μέχρι θανάτου, σε ύψος 8.000 μέτρων (πέντε μίλια) πάνω από τη Γη.Το γεγονός ότι μπόρεσε να διατηρήσει τις αισθήσεις του σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες φαίνεται ότι τον βοήθησε να επιβιώσει.
Τελικά, πώς μεταφράζεται στα ελληνικά το Χονγκ Κονγκ;
Ο αλεξιπτωτιστής που ονομάζεται Liu Ge, εξηγεί ότι η περιπέτειά του ξεκίνησε όταν απογειώθηκε για πτήση πάνω από τα Όρη Τσιλιάν στη βόρεια Κίνα το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με το Global Times. Όπως είπε έχασε τον έλεγχο του αλεξίπτωτου πολύ σύντομα, από σημείο ύψους περίπου 3.000 μέτρων και τον «ρούφηξαν» τα σύννεφα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.
«Ένιωσα έλλειψη οξυγόνου και τα χέρια μου πάγωναν, αλλά δεν σταματούσα να επικοινωνώ με την ομάδα μου μέσω ενδοεπικοινωνίας».
Σε υψόμετρα άνω των 8.500 μέτρων η θερμοκρασία μπορεί να πέσει στους -40 βαθμούς Κελσίου και τα επίπεδα οξυγόνου μειώνονται επικίνδυνα. Ωστόσο, ο Liu δεν έχασε τις αισθήσεις του, προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ υπέστη εκτεταμένα κρυοπαγήματα και πλέον αναρρώνει σε νοσοκομείο.
Πόσοι από τους μύθους της Αρχαίας Ελλάδας είναι τελικά αλήθεια;
Τέλος, οι αρχές κάνουν έρευνα για το περιστατικό, καθώς αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε λάβει έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία στην Κίνα, απαγορεύονται οι πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από τα 5.000 μέτρα.