Η αμήχανη στιγμή που πετυχαίνεις την πρώην σου στις διακοπές

Και μάντεψε: δεν είναι μόνη της.

Κάθε χωρισμός είναι περίεργος. Ξεκάθαρα. Όμως εκείνοι οι χωρισμοί που συμβαίνουν στις αρχές του καλοκαιριού, σου δίνουν μία μικρή ελπίδα ότι ο πόνος θα περάσει πιο γρήγορα. Σκέφτεσαι τις παραλίες. Τις διακοπές στα νησιά. Τα κορίτσια με τα μπικίνι ή τα αέρινα φορέματα στα μπαρ. Όσο να ‘ναι σου δημιουργείται μία εντύπωση πως θα καταφέρεις να την παλέψεις. Εκτός και αν πέσεις σε αυτή την περίπτωση. Που η πρώην σου επέλεξε να πάει διακοπές στο ίδιο νησί με σένα. Με το νέο της φίλο.

 

forgetting460

 

 

Η πρώτη σκέψη που σου περνάει από το μυαλό

Είναι πως πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης για να σου συμβεί κάτι τέτοιο. Και ισχύει. Άπαξ όμως και τύχει, διαπιστώνεις ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να κρυφτείς απ’ ότι πίστευες. Για μένα, η πρώτη κρυάδα ξεκίνησε από το καράβι. Αυτό που ανεβαίνεις την σκάλα και ενώ σκέφτεσαι την ανεμελιά που φέρνουν οι καλοκαιρινές διακοπές, την πετυχαίνεις μπροστά σου. Και οκ, επειδή δεν είσαι γαϊδούρι σκέφτεσαι να πας να χαιρετήσεις. Αλλά δεν είναι μόνη. Ένα χέρι από τα αριστερά την παίρνει αγκαλιά και της πιάνει και τον κώλο. Θυμάσαι εκείνο το ρητό που λέει πως αν οι γυναίκες κουνήσουν το δάχτυλό τους, έχουν βρει αντικαταστάτη στο τσακ-μπαμ; Ισχύει. Όσο να’ ναι σε πιάνει κάτι που η τύπισσα σε αντικατέστησε σε ένα μήνα.

Forgetting Sarah Marshall Gallery 15

 

Μιλάμε για φοβερά άβολη κατάσταση. Στο πλοίο, πρήζεις τον κολλητό σου για το θέμα. Δεν μπορεί να φύγει από το κεφάλι σου. Κάνετε σχέδια οι δύο σας για το που θα πάτε ώστε να μην πέσετε πάνω της και στον δικό της. Αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Αν το καλοσκεφτείς, ειδικά αν το νησί είναι μικρό, είναι πολύ συγκεκριμένα τα σημεία που θα πας. Τα μπαράκια. Οι παραλίες. Τα φαγάδικα. Τουλάχιστον μία φορά -και παραπάνω- θα την πετύχεις μπροστά σου. Από εκεί και στο εξής, ξεκινάει η φαγωμάρα. Την πετυχαίνεις στον καφέ και ξενερώνει το πρωινό σου. Πας να φας το σουβλάκι και ανταλλάζει γλωσσόφιλα με τζατζίκι. Πας για ποτό και ενώ δεν σου δίνει καμία γκόμενα σημασία, εκείνη έχει όλη την ώρα τα χέρια του στον κώλο της. Ανάθεμα την τύχη μου.

 

Forgetting Sarah Marshall 1

 

 

Η χειρότερη φάση είναι το μεθύσι

Γιατί λες «ΟΚ θα πιούμε και κάτι παραπάνω οπότε τι πειράζει;». Όταν όμως έχεις εναλλαγές προσωπικότητας, το ποτό δεν κάνει και την καλύτερη δουλειά. Δεν λέμε να φωνάζεις «ΚΑΡΓΙΟΛΑ» στο μαγαζί. Λέμε ότι την μία έχεις φάτσα λες και σου έφαγαν το μπιφτέκι και την άλλη λες και έχεις πάρει speed. Πίνεις και ξαναπίνεις και ελπίζεις πως, μέσα σε αυτό το πλήθος από ελεύθερα κορίτσια, η αυριανή ημέρα θα είναι λίγο καλύτερη. Αλλά δεν είναι. Γιατί οι διακοπές σου έχουν πλέον από πάνω το μαύρο σύννεφο της κατίφλας. Συνειδητοποιείς ότι αν καταστράφηκε κάτι πέρα από τη σχέση. Είναι και οι διακοπές σου. Και ναι, φυσικά και μπορείς να προσπαθήσεις να αποβάλλεις την μιζέρια που σε περιβάλλει, αλλά αρκεί μία κίνηση της μαζί του για να σου χαλάσει το κέφι και την ηρεμία. Δεν νιώθεις καλύτερα ακόμη και αν στριμώξεις 5 γυναίκες σε ένα βράδυ.

fhd008FSM Jason Segel 043

 

Ένας φίλος είχε πει κάποτε πως είναι αδιανόητα ειλικρινές να της στείλεις ένα μήνυμα «που θα πας διακοπές γιατί δεν θέλω να σε πετύχω». Ότι δεν έχει σημασία ποιος βγαίνει από πάνω και ποιος από κάτω, αρκεί να περάσεις ήσυχα τις διακοπές σου όπως ακριβώς τις έχεις φανταστεί. Όχι έτσι.

 

Forgetting Sarah Marshall free03 630x330

 

Δεν βαριέσαι. Υπάρχουν και χειρότερα. Μάλλον.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved