Την ίδια ώρα η Ράφα συνεχίζει να μετράει τις «πληγές» της

Άλλο ένα χτύπημα κατά της ανθρωπότητας που οδήγησε σε αφανισμό παιδιών και αμάχων σε «ασφαλές μέρος». Πόσες κτηνωδίες να αντέξουμε ακόμα.

Σαφώς και στην Ελλάδα έχουμε απορροφηθεί από την επιτυχία του Παναθηναϊκού AKTOR και τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό του Ολυμπιακού για το Conference League που ακολουθεί, την ίδια ώρα όμως ο πόλεμος του Ισραήλ συνεχίζει να κομματιάζει την ανθρωπιά προχωρώντας σε γενοκτονίες και εγκλήματα.

Βραβείο απανθρωπιάς στους Ισραηλινούς που καταστρέφουν την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα

Τελευταίο «έργο» η σφαγή νηπίων, ζωντανών παιδιών, έγκυων μητέρων, ηλικιωμένοι και γενικώς άμαχου πληθυσμού στη Ράφα, σε μια περιοχή που ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός είχε αποκαλέσει «ασφαλή ζώνη». Και δυστυχώς αυτή η ασφαλής ζώνη ισοπεδώθηκε από βομβαρδισμούς και τη χερσαία επίθεση στην περιοχή.

 

 

Οι εικόνες είναι απάνθρωπες

Τελικώς τι αξία έχουνε οι ανθρώπινες αξίες μπροστά στον όλεθρο και τον αφανισμό; Αυτό που βλέπουμε στη Μέση Ανατολή είναι η συνέχεια της κτηνώδους αντιμετώπισης της κατάστασης στην Παλαιστίνη, μια απόδειξη ότι η ανθρωπιά δεν εξυπακούεται, ούτε στον καν στον 21ο αιώνα.

Ο Πιρς Μόργκαν έβαλε στη θέση του τον Ισραηλινό εκπρόσωπο.

Από τη στιγμή άλλωστε που και ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε βομβαρδισμό με «πυρομαχικά ακριβείας» εναντίον «κτιριακού συγκροτήματος της Χαμάς στη Ράφα», προσθέτοντας ότι είναι «ενήμερος» για το ότι «έπαθαν κακό άμαχοι» στην περιοχή, αποδεικνύει ότι του λόγου το αληθές. Ότι δεν είναι πόλεμος, αλλά μια στυγερή μαζική δολοφονία.

 

 

Όσο και αν τα κράτη φωνάζουν και προχωρούν σε αντιδράσεις -μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία μέχρι και η Τουρκία-, όσες και αν οι διαδηλώσεις που γίνονται σε παγκόσμια εμβέλεια, το ισραηλινό κράτος έχει βάλει παρωπίδες και συνεχίζει να πανηγυρίζει τις δολοφονίες.

 

 

Δυστυχώς φαίνεται πως η γραμμή που χωρίζει την ανθρωπιά και τον πολιτισμό, από τον αφανισμό και το έγκλημα είναι εξαιρετικά λεπτή. Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά σίγουρα επιβεβαιώνεται η υποψία μας με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Μέσα στο πύρινο ολοκαύτωμα του Νετανιάχου



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved