Ήταν η μοίρα του να γίνει 7άστερος

Νίκη και ευρωπαϊκό με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Και όλη η Ευρώπη υποκλίνεται.

Δεν ξέρουμε αν ήταν γραμμένο στα αστέρια να δούμε στο ταμπλό να γράφει 95-80, αλλά όπως είχε πει κάποτε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρύδας ύστερα από έναν τελικό Ευρωλίγκας, «ένα αστέρι πέφτει από τον ουρανό για να γίνει το επόμενο αστέρι στη φανέλα του Παναθηναϊκού. Όσα και τα Πρωταθλητριών του». Άλλο ένα έπεσε το βράδυ της 26ης Μαΐου στο Βερολίνο, για να πάρει θέση πλάι στα προηγούμενα 6 τα οποία επί 13 χρόνια έψαχναν για νέα παρέα.

Η ιστορία έπρεπε να επαναληφθεί μετά από τόσα χρόνια.

 

Δεν χρειάζεται μπασκετική ανάλυση, ούτε να ψάξουμε για διακριθέντες στη ραψωδία που παρακολουθήσουμε στο Βερολίνο από τον Παναθηναϊκό AKTOR. Ένα παιχνίδι που η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε με φόρα και έδειχνε να το κάνει όπως με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό, αλλά όσο περνούσε η ώρα, τόσο η θέληση και το μπασκετικό ξύλο των παικτών του Εργκίν Αταμάν, έκαναν τους Μαδριλένους να πιάνουν τη μπάλα και να τρέμουν. Φαινόταν και από τον τρόπο που έπαιρναν τα σουτ, με πολλά εξ αυτών ίσα ίσα να βρίσκουν σίδερο, ακόμα και τα ελεύθερα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ έβαλε 54 πόντους και στο δεύτερο μόλις 26. Και όταν έχεις μια ομάδα όπως η Ρεάλ απέναντί σου, το να φας τόσους πόντους μόνο δηλώνει δύο πράγματα. Πρώτον έπαιξες άμυνα με όλο σου το «είναι» και δεύτερον αναγκάζεις τους πάντες να σου υποκλιθούν.

 

 

Σαφώς και δεν ήταν μόνο η άμυνα, αλλά οι πολλές κινήσεις ματ στη σκακιέρα του Αταμάν. Από την μαγική εμφάνιση του Σλούκα και τα μεγάλα σουτ όταν η μπάλα έκαιγε, τον υπέροχο Ναν που έκλεισε κιόλας το ματς με υπέροχο τρόπο, τον συγκινητικό Λεσόρ, το «χταπόδι» στην άμυνα Ερνανγκόμεθ, τον Μήτογλου με τα κρίσιμα σουτ στον εξουθενωμένο Ταβάρες μέχρι και τον Βιλντόζα που έκανε το κομμάτι του σε άμυνα και επίθεση, αλλά και τον Καλαϊτζάκη που έκανε τους πάντες να τρελαθούν με την ενέργεια και την προσήλωσή του. Όλοι ήταν υπέροχοι, ακόμα και αυτοί που ξεχάσαμε να αναφέρουμε.

 

 

Για άλλη μια χρονιά η «κατάρα» που θέλει τον πρώτο της Regular Season να μην κερδίζει το τρόπαιο, επιβεβαιώθηκε και φέτος (ευτυχώς). Όσο περνούσε η ώρα στο παιχνίδι ήταν σαν να το ένιωθες ότι το ήθελε η μοίρα του να γίνει 7στερος.

 

 

Θα μας πάρει λίγο καιρό να το συνηθίσουμε, αλλά για αυτό είναι πολύ πιο γλυκό. Αν υπήρχε ένας τίτλος μετά την κατάκτηση του έβδομου Ευρωπαϊκού, αυτή θα ήταν όπως εκείνη του Star Wars: Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται.

Γιατί είναι πλέον τελεσίδικο: Ο Αυτοκράτορας έχει επιστρέψει και επίσημα.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved