pexels Αυτός είναι ο πιο ισχυρός πόνος που μπορείς να αισθανθείς

Κάποιοι λένε πως είναι ο πιο δυνατός και χειρότερος πόνος που μπορείς να νιώσεις.

Υπάρχει ένα άτυπο ντιμπέιτ σε κάθε παρέα αναφορικά με τον ανθρώπινο πόνο. Άλλοι θα πουν για τον πόνο του αυτιού, άλλοι του κεφαλιού, άλλοι του δοντιού. Ωστόσο σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Νευροχειρουργών, ο χειρότερος πόνος είναι η νευραλγία του τριδύμου. Πρόκειται για έναν πόνο που μπορεί να γίνει αισθητός σε οποιοδήποτε σημείο στο κεφάλι ενός ατόμου και προέρχεται στην πραγματικότητα από τη διαταραχή της λειτουργίας του τριδύμου νεύρου.

 

 

Η νευραλγία τριδύμου είναι ένα σύνδρομο χρόνιου νευροπαθητικού πόνου στην περιοχή του προσώπου. Εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες ηλικίας 50-70 ετών και ο πόνος είναι τόσο έντονος που περιγράφεται από τους ασθενείς ως ‘"ο χειρότερος πόνος της ζωής τους". Διακρίνεται σε ιδιοπαθή, η πιο συχνή μορφή, στην οποία δεν ανευρίσκεται σαφές αίτιο και σε συμπτωματική, όπου υπάρχει υποκείμενη πάθηση. Αυτή μπορεί να είναι η πίεση του νεύρου από κάποια δομή όπως όγκος ή αγγείο, ή η πολλαπλή σκλήρυνση.

Πόνος στη μέση: Μια άσκηση 30 δευτερολέπτων αρκεί για να εξαφανιστεί

Η διάγνωση γίνεται με την λήψη λεπτομερούς ιστορικού, την νευρολογική εξέταση και την μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου με ενδοφλέβια χορήγηση σκιαγραφικού. Πρώτη γραμμή θεραπείας αποτελεί η φαρμακευτική αγωγή, με αντιεπιλιπτικά. Αν τα συμπτώματα εμμένουν ή υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες από τα φάρμακα, επιλέγονται επεμβατικές θεραπείες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved