Για αυτό το Ισραήλ «χτύπησε» τώρα το Ιράν

Το «χτύπημα» στον εχθρό έχει συμβολική σημασία.

Τελικώς τα αντίποινα του Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν την περασμένη βδομάδα, δεν άργησαν να έρθουν και σήμερα (Παρασκευή) τα ξημερώματα είχαμε τα πρώτα -περιορισμένα- πλήγματα κατά του Ιράν.

 

 

Για την ώρα, η πόλη που δέχτηκε επίθεση είναι εκείνη του Ισφαχάν που βρίσκεται στο κεντρικό Ιράν, και οι ειδικοί κάνουν λόγο για στρατηγικής σημασίας σημείο, καθώς περιλαμβάνει στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως και  μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης και εργοστάσια που σχετίζονται με ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλη στρατιωτική παραγωγή.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, η επιλογή ήταν να μην χτυπήσουν πυρηνικές εγκαταστάσεις διαμηνύοντας ότι «θα μπορούσε να είναι χειρότερα» καθώς περιορίστηκαν μονάχα σε περιορισμένες εκρήξεις μέσω drones από αέρος.

 

 

Γιατί η επίθεση έγινε όμως την συγκεκριμένη Παρασκευή;

Πολύς λόγος είχε γίνει ότι τα αντίποινα των Ισραηλινών θα πραγματοποιηθούν μετά το εβραϊκό Πάσχα, ωστόσο, το γεγονός ότι έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής έγινε με σκοπό να πλήξουν το ηθικό των αντιπάλων, μια συμβολική για αυτούς μέρα. Δηλαδή την Ιερή Παρασκευή των Ιρανών που συμπίπτει με τα 85α γενέθλια του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Χαμενέι.

 

 

Από τη στιγμή που το Ιράν επιτέθηκε κατά τη διάρκεια του ιερού Σαββάτου των Εβραίων, η επίθεση κατά τη διάρκεια της ιερής Παρασκευής των Ιρανών ήταν μονόδρομος για τους Ισραηλινούς.

Άραγε θα «κλείσει» έτσι η μεταξύ τους σύρραξη ή θα έχουμε και νέες «προκλήσεις» εκατέρωθεν. Δυστυχώς πάλι θα παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved