Τι είναι ο «θόλος» antidrone που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινοί;

Η σύγχρονη τεχνολογία για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων σκαφών, όπως έγινε στην επίθεση του Ιράν απέναντι στο Ισραήλ.

Με την κατάσταση να είναι έκρυθμη στη Μέση Ανατολή, περιμένοντας την «απάντηση» (αν συμβεί) του Ισραήλ σε βάρος του Ιράν μετά την πρόσφατη επίθεση με μη επανδρωμένα σκάφη και πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την Τεχεράνη, γίνεται μεγάλος λόγος για το αμυντικό σύστημα των Ισραηλινών, τον λεγόμενο θόλο antidrone.

Τι θα γίνει με αντίποινα των Ισραηλινών;

 

Τι είναι τα anti-drone συστήματα; 

Πρόκειται για την εξελιγμένη τεχνολογία η οποία αντιμετωπίζει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίζοντάς τα γρήγορα και περιορίζοντας τη λειτουργία τους. Ουσιαστικά ο «θόλος» είναι το σύνολο αυτών των συστημάτων τα οποία αποτελούνται από κάμερες και εξειδικευμένα ραντάρ μέχρι δικτυακά όπλα και συστήματα κατάληψης στον κυβερνοχώρο.

Από τη στιγμή που εντοπίζεται ένα drone ενεργοποιούνται άμεσα τα στρατιωτικά αντίμετρα τα οποία περιλαμβάνουν είτε κατάρριψη του αεροσκάφους είτε την πλήρη κατάληψη του ελέγχου του. Μεταξύ άλλων τα συστήματα αυτά περιλαμβάνουν μία συσκευή που εκπέμπει μεγάλη ποσότητα ενέργειας RF η οποία παρεμβάλει το σήμα από το μη επανδρωμένο σκάφος στον ελεγκτή του, αναγκάζοντάς το ουσιαστικά να χάσει τον έλεγχό του.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός άμυνας μάλιστα αναμένεται και στην Ελλάδα, όπως προανήγγειλε και ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Πέντε ταινίες που θα θέλαμε να πρωταγωνιστήσει ο Νίκος Δένδιας

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved