Πέντε ταινίες που θα θέλαμε να πρωταγωνιστήσει ο Νίκος Δένδιας

Μετά την ανοιχτή κόντρα του με τον Τσαβούσογλου, του αξίζει πρωταγωνιστικός ρόλος σε αγαπημένες ταινίες.

Όταν έχουμε να κάνουμε με πολιτικά πρόσωπα, ποτέ κανείς δεν συμφωνεί εντελώς με την ιδεολογία και τις αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού ή βουλευτή, ειδικά όταν αυτές επηρεάζουν τη ζωή μας. Όσον αφορά όμως τη δημόσια αντιπαράθεση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, είναι αλήθεια πως για ένα βράδυ ανάγκασε τους περισσότερους Έλληνες –έστω και από μέσα μας- να πούμε ένα μπράβο για την υπεράσπιση της χώρας μας απέναντι στις τούρκικες προκλήσεις και παραβιάσεις.

 

 

Ο Νίκος Δένδιας μετά το συγκεκριμένο περιστατικό και το γεγονός ότι έπαιζε εκτός έδρας (στην Άγκυρα όρθωσε το ανάστημά του) είναι και επίσημα ο νέος John McLane στο «Die Hard» της πολιτικής σκηνής, ενώ η τελική του ατάκα «ελπίζω η διαφωνία μας να μην οδηγήσει στη ματαίωση του δείπνου γιατί πεινάω…» είναι η απόδειξη ότι το badass σταριλίκι του πάει πολύ.

Με αφορμή λοιπόν την «τιτανομαχία» με τον Τσαβούσογλου, φανταζόμαστε τον Νίκο Δένδια με την περιβολή του πολιτικού ηγέτη, σε πέντε ταινίες όπου υπάρχει πολιτική παρουσία, που ο ίδιος δεν θα χρειαζόταν ποτέ τη συμβολή μυστικών πρακτόρων και υπηρεσιών για να επιβιώσει. Διότι ένας Νίκος McLane Δένδιας είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Πόσο διαφορετικές θα ήταν ορισμένες ταινίες αν συμμετείχε ο Νίκος Δένδιας;

 

Air Force One

Με Harrison Ford: Ο πρόεδρος Marshall νόμιζε ότι το ταξίδι με το Air Force One αεροπλάνο θα ήταν ένα όμορφο ταξίδι, ωστόσο από απλός επιβάτης εξελίσσεται σε όμηρο αεροπειρατείας στα χέρια του Ρώσου τρομοκράτη, Egor Korshunov (Gary Oldman).

Με Νίκο Δένδια: Ο τρομοκράτης δεν θα ανέβαινε καν στο αεροπλάνο «on Dendias watch». Ο Νίκος Δένδιας δεν χάνει το δείπνο του, ούτε για διαφωνία με τον Τσαβούσογλου, ειδικά για τρομοκρατικές απειλές.

 

 

Ο Βασιλιάς και εγώ

Με Yul Brynner: Ο Βασιλιάς του Σιάμ διοικεί τον λαό και το χαρέμι του, ωστόσο στην όψη της Άννας Λάιονοουενς δεν το χωράει ο νους ότι υπάρχει γυναίκα που να του πει όχι.

Με Νίκο Δένδια: Η Άννα δεν θα έλεγε ποτέ όχι στον Νίκο Δένδια.

 

 

Ζητείται Ψεύτης

Με Ιεροκλή Μιχαηλίδη: Ο Θεόφιλος Φερέκης είναι πολιτικός ωστόσο για τις δύσκολες στιγμές χρειάζεται έναν επαγγελματία ψεύτη προκειμένου να γλιτώνει από αχρείαστους σκοπέλους της καθημερινότητας. Έτσι λοιπόν βάζει στο τιμ του τον (Ψευτο)Θεόδωρο Πάρλα, αλλά τα προβλήματά του αντί να λύνονται αυξάνονται.

Με Νίκο Δένδια: Η ταινία θα λεγόταν «Ζητείται Δένδιας». Ο Υπουργός Εξωτερικών δεν έχει ανάγκη από ψεύτες για να ξεφύγει από τις δύσκολες στιγμές. Τσαβούσογλου συμφωνείς;

 

 

Escape from New York

Με Kurt Russell: Το Manhattan δεν είναι το κέντρο του κόσμου, αλλά μια ατελείωτη φυλακή. Δυστυχώς για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, το αεροπλάνο του πέφτει στην περιοχή της Νέας Υόρκης και οι κρατούμενοι ψάχνουν να τον βρουν. Ο μόνος που μπορεί να τον σώσει είναι ο επίσης φυλακόβιος, Snake Plissken ο οποίος πρέπει να βρει τον Πλανητάρχη εγκαίρως και να τον φέρει σε ένα πολύ σημαντικό μίτινγκ.

Με Νίκο Δένδια: Δεν θα είχαμε γνωρίσει ποτέ τον Snake Plissken. Ο Νίκος Δένδιας θα ήταν ήδη στο ραντεβού του.

 

 

Ημέρα Ανεξαρτησίας

Με Bill Pullman: H Γη απειλείται από εξωγήινους ωστόσο με τη βοήθεια των Steve Hiller (Will Smith), David Levinson (Jeff Goldblum) και του θαρραλέου προέδρου των ΗΠΑ, Thomas J. Whitmore η ανθρωπότητα θριαμβεύει.

Με Νίκο Δένδια: Για τολμήστε άτιμοι εξωγήινοι να παραβείτε τη συνθήκη της Λωζάνης. Έτσι και το κάνετε ο Υπουργός θα είναι αναγκασμένος να απαντήσει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved