INTIME Το καναδικό trend που πρέπει να υιοθετήσουμε στις διαβάσεις πεζών

Δεν δουλεύουν σε οικοδομές όσοι πεζοί κουβαλούν τούβλα στο δρόμο. Είναι συμβολικό. Θα έπιανε στην Ελλάδα;

Δεν θα το παίξουμε ηθικοί, καθώς βρισκόμαστε και εμείς στο ίδιο έργο υποκριτές, όπως σχεδόν όλοι οι Έλληνες οδηγοί. Μπορεί στα μαθήματα οδήγησης να μας τόνιζαν ότι πρέπει να σταματάμε στις διαβάσεις πεζών, δίνοντας τους τη δυνατότητα να διασχίσουν το δρόμο, ωστόσο, αν εξαιρέσουμε τη μεγάλη διάβαση στα Τρίκαλα και τις αντίστοιχες στο Ελ. Βενιζέλος, ελάχιστοι μπορούμε να πούμε ότι σταματάνε στο δρόμο.

Η πρωτιά που δεν τιμάει κανέναν Έλληνα οδηγό.

 

Στον Καναδά και συγκεκριμένα στο Βανκούβερ αντιμετωπίζουν φαίνεται το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, μόνο που σε αντίθεση με τη χώρα μας, βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο να δημιουργήσουν ευαισθησίες στους οδηγούς και να γίνουν viral παγκοσμίως.

Αν έχεις τεράστια ψυχολογικά, τότε μεγάλη ευθύνη έχει η κίνηση στους δρόμους

Με ένα τούβλο στο χέρι θα σας πάρουν πιο σοβαρά

Δεν διακωμωδούμε τίποτα, καθώς όντως μια ομάδα που ονομάζεται Vision Zero Vancouver, εγκατέστησε κάδους με «τούβλα» από αφρώδες καουτσούκ σε διαβάσεις, και καλεί τους πεζούς να διασχίζουν το δρόμο έχοντας ένα από αυτά στο χέρι.

 

 

Η Vision Zero είναι μία ομάδα ατόμων που υποστηρίζει την αναβάθμιση των υποδομών και την επιβολή της νομοθεσίας με στόχο να μειωθούν οι θάνατοι και οι τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα και η συγκεκριμένη εκστρατεία αποτελεί γλαφυρή απάντηση σε μια επικίνδυνη διάβαση της πόλης του Καναδά, όπου ένας κάτοικος εγκατέστησε κουβάδες με κόκκινες σημαίες για να τις κρατούν οι πεζοί καθώς διασχίζουν το δρόμο.

Η πολύωρη μετακίνηση προς τη δουλειά κάνει κακό στην υγεία μας

Λέτε να πιάσει κάτι αντίστοιχο στους ελληνικούς δρόμους; Θα θέλαμε πολύ να το δούμε να υλοποιείται, αλλά μάλλον θα πάνε χαμένα τα τούβλα.

 

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved