Eurokinissi Αν έχεις τεράστια ψυχολογικά, τότε μεγάλη ευθύνη έχει η κίνηση στους δρόμους

Το μποτιλιάρισμα στην Πατησίων και την Κηφισίας δεν κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως το να κολλήσεις στην κίνηση είναι ένα άσχημο συναίσθημα. Από σήμερα γνωρίζουμε πως το μποτιλιάρισμα ευθύνεται και για την ψυχική μας υγεία. Η νευρολόγος-ψυχίατρος, Μάγδα Τσολάκη μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε ότι έχει παρατηρηθεί ένα σοβαρό «ψυχοτραυματικό γεγονός», όταν κάποιος εργάζεται και βρίσκεται κολλημένος στην κίνηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ότι παρατηρείται ένας έντονος εκνευρισμός στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τους οδηγούς πολλές φορές να μεταφέρουν τα νεύρα στο σπίτι και έτσι να μην έχουν την όρεξη να ασχοληθούν με τους δικούς τους ανθρώπους. Ακόμη, η γιατρός επισήμανε ότι το 80% των ασθενών με άνοια, είναι άτομα που προηγουμένως έχουν υποστεί ένα τέτοιο πιεστικό γεγονός.

 

 

Στον αντίποδα, στη Θεσσαλονίκη το κυκλοφοριακό έχει εξελιχθεί σε τεράστιο πρόβλημα, κυρίως μετά τα έργα του FlyOver και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Μπέρτσια, εκπρόσωπο της Ένωσης ασφαλιστικών εταιριών Ι.Χ, τα ατυχήματα έχουν αυξηθεί στο σύνολο της χώρας, σε ποσοστό 10 % με 12 %. Ο ίδιος τονίζει ότι «είμαστε από τις χειρότερες χώρες στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved