Το νερό δεν θα είναι ποτέ δεδομένο

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού είναι η αφορμή να εκτιμήσουμε παραπάνω το βασικότερο αγαθό στη ζωή μας.

Το νερό βρίσκεται παντού στη ζωή μας, όσο και αν εμείς το αγνοούμε. Βρίσκεται στο πρωινό, το μεσημεριανό, στο βραδινό. Είναι εκεί για το ποτήρι νερό που θα πιείς το βράδυ που δεν θα σε παίρνει ο ύπνος, παραμένει πλάι σου για το ζεστό σου μπάνιο μετά μια απαιτητική ημέρα. Είναι ακόμα και στις ατάκες που χρησιμοποιείς καθημερινά (π.χ. «πίνω νερό στο όνομά σου» ή «μπήκε το νερό στο αυλάκι») αλλά και στον ίδιο σου τον οργανισμό, αποτελώντας το 60-66% της σωματικής μάζας του άντρα και το 50-55% αντίστοιχα της γυναίκας.

Έρευνα στη Γαλλία έδειξε ότι πολλά εμφιαλωμένα νερά περιέχουν μικροπλαστικά

Πολλές φορές ξεχνάμε, ωστόσο, τι πραγματικά σημαίνει το νερό για τη ζωή μας. Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, μια μέρα που καθιερώθηκε από το 1992 στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, είναι ίσως η καλύτερη αφορμή για να ευαισθητοποιηθούμε παραπάνω, για το πιο σημαντικό αγαθό πάνω στη Γη.

 

 

Διότι αυτό που εμείς θεωρούμε δεδομένο και ως ένα απλό βοήθημα στην καθημερινότητα, αποτελεί την κινητήρια δύναμη ανθρώπων, τη φύση αλλά και το θεμέλιο της τροφής μας, αυτός ο πολύτιμος πόρος δεν είναι άπειρος και στους πόρους που προσφέρουν ζωή οφείλουμε όλοι να δίνουμε μία παραπάνω προσοχή.

Με αφορμή τη σημερινή, και κάθε άλλη, Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου, έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε λίγο παραπάνω για το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης. Να αναλογιστούμε την αδιαπραγμάτευτη αξία του και να αναρωτηθούμε και εμείς οι ίδιοι ποια είναι η ευθύνη μας για την προστασία του.

Η σημασία του να πίνεις νερό

Ο «λευκός χρυσός» όπως το έχουν αποκαλέσει δεν θα είναι πάντα εδώ αν δεν φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι να βρίσκεται εδώ. Είτε πρόκειται για την ενυδάτωση του οργανισμού, είτε για τη βιομηχανία και τη γεωργία, το νερό αποτελεί  βασικότερο πρωταγωνιστής σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

Είναι το θεμέλιο των πάντων. Της φύσης, των πλασμάτων της, άρα και του ίδιου του ανθρώπου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved