Ψυχίατρος περιγράφει 5 χαρακτηριστικά ενός ψυχοπαθή

Μήπως υπάρχουν γύρω σου και δεν το έχεις καταλάβει;

Μόλις γνώρισες ένα νέο άτομο και μπορεί όλα να φαίνονται καλά, όμως οι «κεραίες» σου έχουν πιάσει κάτι που γεννά προβληματισμούς. Είναι εκείνο το περίεργο συναίσθημα, που ενώ ο απέναντί σου στα λέει μια χαρά, κάτι αισθάνεσαι να σου κρύβει. Και επειδή το TikTok ξέρει έχει πάντα άποψη, ο Dr Jaleel Mohammed’s που είναι διακεκριμένος ψυχίατρος στο Ηνωμένο Βασίλειο «αποκαλύπτει» μερικά χαρακτηριστικά που έχει ένας ψυχοπαθής.

Σε πρόσφατο βίντεο στο TikTok o Jaleel Mohammed περιγράφει πέντε κοινά χαρακτηριστικά ενός ψυχοπαθούς και όπως είναι λογικό το βίντεο έχει γίνει viral. Στο βίντεο, ανάμεσα στα άλλα επισήμανε το εξής: «Το να έχει κάποιος μόνο ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν κάνει κάποιον ψυχοπαθή, αλλά η συνολική εικόνα της προσωπικότητας του που βασίζεται σε αυτά και σε άλλα χαρακτηριστικά».

Sigmund Freud: Ο άνθρωπος που διέλυσε εποικοδομητικά τον ψυχισμό μας

1. Επιφανειακή γοητεία

Πώς ξέρεις ότι όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά είναι πραγματικά γοητευτικός και ωραίος εσωτερικά; Αν καθώς τον γνωρίζεις όλο και περισσότερο, αυτό το είδος της γοητείας εξαφανίζεται μπορεί να υπάρχει θέμα. 

2. Διογκωμένη αίσθηση αυτοεκτίμησης

Οι ψυχοπαθείς έχουν συχνά μια «μεγαλειώδη» αίσθηση αυτοεκτίμησης. Νομίζουν ότι είναι οι καλύτεροι σε όλα. Ποτέ δεν μπορούν να κάνουν λάθος και ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει κάποιος που να είναι καλύτερος από αυτούς. Στο μυαλό τους είναι απλά καταπληκτικοί σε όλα και κανείς δεν μπορεί να τους πει κάτι διαφορετικό.

3. Ο Πινόκιο ντρέπεται μπροστά τους

Σύμφωνα με τον ειδικό, οι ψυχοπαθείς τείνουν να στοιβάζουν «ψέματα πάνω σε ψέματα». «Μπορεί να μην το προσέξεις αυτό στην αρχή, αλλά μόλις αρχίσεις να γνωρίζεις έναν ψυχοπαθή, θα συνειδητοποιήσεις ότι πολλές φορές τα ψέματά του είναι απροκάλυπτα. 

Ανδρική μοναξιά: Η σιωπηλή επιδημία και η ωρολογιακή βόμβα της

4. Χειριστικός

Ένας ψυχοπαθής θα ξέρει κάθε κόλπο για να πετύχει τους στόχους του. Μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιεί πράγματα όπως θυμό, γοητεία και τόσες πολλές διαφορετικές τεχνικές και τακτικές για να προσπαθήσει να πάρει αυτό που θέλει.

 

5. Δεν έχει τύψεις

Οι ψυχοπαθείς δεν αισθάνονται άσχημα για το πώς φέρονται στους ανθρώπους, δεν αισθάνονται άσχημα για το κακό που προκαλούν, επικεντρώνονται μόνο στην επίτευξη των στόχων τους. Όποιος μπει στο δρόμο τους, οι ψυχοπαθείς πιστεύουν ότι είναι δικό τους λάθος. 

 

@drjaleelmohammed These are 5 personality traits of psychopaths. Having just one of these traits does not make someone a psychopath but its the overall picture of someone’s personality based on these (and other) recognised traits of psychopaths that can lead to a classification of psychopathy #psychopath #mentalhealth #narcissist #personalitydisorder #psychiatry ♬ original sound - Dr Jaleel Mohammed

 ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved