Pexels Έρευνα: Πόσα χρόνια μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος;

Δεν είναι πλέον μυστήριο, ξέρουμε αριθμό, όπως επίσης και ποιο φύλο ζει περισσότερο.

«Μακάρι να φτάσουμε τα 100» λέμε πολλές στη ζωή μας (αν και δεν το εννοούμε), και ο λόγος είναι ότι δεν πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε αιώνα ζωής. Αν λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας την έρευνα που διεξήχθη από στατιστικολόγους των πανεπιστημίων Tilburg και Erasmus του Ρότερνταμ, κατά την οποία εξετάστηκαν 75.000 θανούντες άνθρωποι από το 1987 μέχρι το 2017, ίσως και να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το αν αξίζει να έχουμε ελπίδες.

Δεν είμαστε και Χαϊλάντερ να το έχουμε σιγουράκι ότι θα φτάσουμε στα 500 μέχρι να μείνει μόνο ένας.

 

 

Οι ερωτήσεις που απαντήθηκαν ήταν οι εξής: Ποιος είναι ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων; Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός ετών που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος και ποιος ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες ζει παραπάνω χρόνια.

Τελικώς, το προσδόκιμο ζωής φάνηκε ουσιαστικά ότι είναι περίπου τα 90 έτη ανά άτομο, ενώ αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους άντρες καθώς μπορούν να αγγίξουν κατά μέσο όρο τα 115.7 έτη ζωής, ενώ οι αντίστοιχοι άντρες εκείνα των 114.1 ετών.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο μέγιστος μέσος όρος χρόνων ζωής του ανθρώπου είναι τα 115 έτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις. Όχι βέβαια πολλές, αλλά υπάρχουν πολλοί Χαϊλάντερ εκεί έξω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved