Έκανε το μοιραίο λάθος και απολύθηκε πριν καν προσληφθεί

Ποιο ήταν το τεστ που του επέβαλε ο διευθυντής προσλήψεων και τελικά απέτυχε να το περάσει;

Η πρώτη εντύπωση δεν παίζει ρόλο μόνο στα γκομενικά. Παίζει σημαντικό ρόλο και στα επαγγελματικά. Μάλιστα πρέπει να είσαι τόσο προσεκτικός που ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου κάτσει. Κάτι που δε σκέφτηκε ένας υποψήφιος για δουλειά και έγινε viral μέσα από το forum «Life Pro Tips» του Reddit.

Τι έπαθε ο συγκεκριμένος; Όταν μπήκε στο κτίριο για να συναντήσει τον διευθυντή προσλήψεων, ο υποψήφιος συνάντησε έναν υπάλληλο υποδοχής, ο οποίος τον χαιρέτησε και προσπάθησε να του πιάσει την κουβέντα. Εκείνος δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί του και ούτε καν τον κοίταξε στα μάτια. 

 

 

Το επάγγελμα με τον υψηλό μισθό που δεν τολμάει να το επιλέξει κανείς

Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος. Διότι ο υπάλληλος δεν ήταν άλλος από τον διευθυντή προσλήψεων, που είχε μεταμφιεστεί και παρατηρούσε πώς οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα συμπεριφέρονταν στα μέλη του προσωπικού. Ο διευθυντής προσλήψεων κάλεσε αμέσως τον υποψήφιο στην αίθουσα συνεδριάσεων, όχι για να διεξαγάγει τη συνέντευξη, αλλά για να εξηγήσει τον λόγο της άμεσης απόρριψής του. 

Τόνισε την αξία που δίνει η εταιρεία στο σεβασμό και την ευγένεια προς κάθε μέλος της ομάδας, ανεξάρτητα από τη θέση του.

Αυτή η ιστορία γέννησε μία ολόκληρη συζήτηση σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε άνθρωποι και να σεβόμαστε τους άλλους στην καθημερινότητά μας. Όσο ταλέντο και να έχεις, δεν μπορείς να στεριώσεις πουθενά χωρίς σεβασμό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved