Όταν ο Brad Pitt κατέβασε τα μούτρα του Edward Norton

Fight Club μεν, αλλά αυτή τη γροθιά δεν την είδε να έρχεται.

Όταν το Fight Club κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, τόσο η κριτική όσο και το εμπορικό έσοδο, έστειλαν ανάμεικτα μηνύματα για την ταινία. Το στούντιο δεν ήταν σίγουρο για το τι μήνυμα και πολλοί θεατές ένιωσαν ότι το θέμα ήταν πολύ αμφιλεγόμενο. Με την πάροδο του χρόνου, η ταινία του David Fincher έγινε σημαντικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας και ένας από τους λόγους, είναι η μαγική χημεία μεταξύ του Brad Pitt  και του Edward Norton.

Ο Norton παραδίδει μια από τις ξεχωριστές ερμηνείες της καριέρας του ως ένας ανώνυμος αφηγητής, ένας βαριά καταθλιπτικός άντρας που έχει κολλήσει σε μια αδιέξοδη δουλειά που τρέχει από τη μια ομάδα υποστήριξης στην άλλη, μόνο και μόνο για να μπορέσει να ανεχθεί την ύπαρξή του. Ωστόσο, η πορεία της ζωής του αλλάζει εντελώς όταν συναντά τον αινιγματικό Tyler Durden (τον υποδύεται ο Pitt). Εκτονώνοντας τις κοινωνικές του απογοητεύσεις σε ένα περιβάλλον έντονης βίας, αρχίζει τελικά να παίρνει τον έλεγχο του εαυτού του.

Διάβασε επίσης: Πόσο εύκολα ξαναβλέπεις το Fight Club; 

Ο Norton εξήγησε κάποτε πώς το αρχικό υλικό έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της οπτικής γλώσσας της ταινίας.  «Ο David Fincher εμπνεύστηκε τόσο πολύ από το μυθιστόρημα του Chuck Palahniuk, που αποφάσισε ότι για να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτό, έπρεπε να δεις το αεροπορικό δυστύχημα, έπρεπε να δεις αυτά τα κτίρια να καταρρέουν, χρειαζόσουν αυτή τη δροσερή ακολουθία του τίτλου. Φυσικά, κόστισε πολύ περισσότερα χρήματα και έκανε την εικόνα πολύ, πολύ μεγαλύτερο ρίσκο, αλλά δείτε την ολοκληρωμένη ταινία και είναι δύσκολο να υποστηρίξετε ότι δεν άξιζε κάθε δεκάρα». Το πρόσωπο του Tyler Durden στην μεγάλη οθόνη έχει ειδωλοποιηθεί από πολλούς σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με αμέτρητα memes να τον παρουσιάζουν ως το τέλειο πρότυπο για μια ριζικά άρρωστη κοινωνία. Ωστόσο, η κριτική του Fight Club για τον καταναλωτισμό και τις σύγχρονες κοινωνικές δομές μέσα στις οποίες περιοριζόμαστε, είναι πολύ βαθύτερη από τις ενέργειες που εκτελούνται από τον παραπλανητικό χαρακτήρα του Pitt και τις ομιλίες του.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μια από τις σκηνές που χρησιμεύει ως η σπίθα που πυροδοτεί το κύριο αφηγηματικό τόξο δεν ήταν πλήρως γραμμένη. Στη σκηνή όπου ο Durden ζητά από τον ηττημένο πρωταγωνιστή του Norton να τον γρονθοκοπήσει σε ένα έρημο πάρκινγκ - ο Pitt σκέφτηκε ότι θα ήταν στο τέρμα μιας ψεύτικης γροθιάς. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή, ο Fincher είπε στον Norton να χτυπήσει πραγματικά το αστέρι του Hollywood.

Το αποτέλεσμα ήταν μια πραγματικά εμβληματική στιγμή, που σηματοδοτούσε την έναρξη του ομώνυμου συλλόγου. Μπορείτε πραγματικά να δείτε την έκπληξη του Πιτ στην οθόνη, καθώς αναφωνεί: «Με χτύπησες στο αυτί!» Ακόμη και ο Norton δεν μπορεί να εκπλήξει ένα χαμόγελο με το ξεκαρδιστικό αποτέλεσμα.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved