Είσαι ο τύπος «Βρέχει, δεν βγαίνω;»

Μήπως η δικαιολογία «βρέχει, δεν βγαίνω» δεν έχει καμία απολύτως βάση; 

Το κρύο στην Ελλάδα είναι μία μεγάλη συζήτηση. Και αυτό γιατί ως μεσογειακή χώρα είμαστε συνηθισμένοι σε άλλες θερμοκρασίες, πιο ζεστές. Και ειδικά τώρα που το κλίμα αλλάζει σε όλον τον πλανήτη, ερχόμαστε αντιμέτωποι με «καινούργια» καιρικά φαινόμενα που δεν έχουμε ξανα δει. Και εδώ ξεκινάει η μαγεία της καθημερινότητας, καθώς με το να μην τα έχουμε ξανά δει δεν μπορούμε και να τα διαχειριστούμε. Και κάπως έτσι ξεκινάει ένας όλεθρος. Ακυρώνουμε όλα τα σχέδια μας εξαιτίας της βροχής. Ας το αναλύσουμε το θέμα. 

Καμία Avgi παρά μόνο δροσερή βροχή στο κέντρο της Αθήνας

Δεν βγαίνω γιατί βρέχει

Βασικά, στην καθημερινότητά μας αν βρέχει ή αν ρίξει πέντε νιφάδες χιονιού ακυρώνονται και όλα τα σχέδιά  μας. Είναι αυτό το «τετριμμένο» λες και είμαστε φτιαγμένοι από ζάχαρη, όμως αν το καλοσκεφτείς -κάπου έχει μία βάση. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον καιρό και άρα δεν μπορούμε να έχουμε κανένα πλάνο, όμως αν το σκεφτείς σε άλλες χώρες της Ευρώπης βρέχει καθημερινά -για να μη μιλήσουμε για το χιόνι- και οι άνθρωποι συνεχίζουν να είναι λειτουργικοί. Οι κάτοικοι του εξωτερικού εξακολουθούν να έχουν την καθημερινότητά τους χωρίς να τους επηρεάζουν οι εξωτερικές συνθήκες. Και δεν μιλάμε για τη Νορβηγία.

Μα λογικό δεν είναι ότι τον χειμώνα κάνει κρύο και το καλοκαίρι κάνει ζέστη -δεν είμαστε και χελώνες για να κλεινόμαστε στα «καβούκια» μας.

 

 

Αλλαγή νοοτροπίας

Όσο ζεστή χώρα και να είμαστε με την αλλαγή του κλίματος, είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε και εμείς για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Φυσικά, αυτό αφορά σε πρώτο επίπεδο την κρατική ετοιμότητα, αλλά και τη δική μας ικανότητα να μπορούμε να διαχειριστούμε τα νέα δεδομένα. Αυτό σημαίνει πως αν οι ημέρες είναι βροχερές δεν μπορούμε να κλειστούμε για πάντα στο σπίτι μας. Ο χειμώνας είναι μία ακόμη εποχή, που θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτήν με ασφάλεια πάντα. Και δώσε προσοχή, κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουμε το χιόνι σαν κάτι φυσικό.

Καταιγίδα: 5 «παρατράγουδα» που μόνο οι ελληνικοί δρόμοι μπορούν να γεννήσουν

Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε ακραία καιρικά φαινόμενα, ούτε ανέμους και οτιδήποτε μπορεί να σε εκθέσει σε κίνδυνο. Μιλάμε για εκείνες τις παραπάνω κρύες και βροχερές ημέρες που είναι λογικό να υπάρχουν μέσα στον χρόνο. Σίγουρα, προσέχεις να είσαι ζεστά ντυμένος και κατάλληλα και ούτε χρειάζεται να κάνεις αυτές τις ημέρες μεγάλες αποστάσεις αν δεν είναι απαραίτητο, αλλά από εκεί και πέρα κάνεις το πρόγραμμά σου κανονικά. Δεν σταματάει ο χρόνος για λίγη βροχή. Σωστά; Διάλεξε τα κατάλληλα «μέσα» και μπορείς να αισθανθείς τη μαγεία και αυτής της εποχής. Τέλος, σκέψου ότι μπορείς να προσαρμόσεις τις εξόδους σου, όπως να πας κινηματογράφο ή θέατρο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved