Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ δάγκωσε μέχρι και γύπες για τις ανάγκες του Κόναν

Δεν μιλάμε για τύπους σαν τον κολλητό σου, αλλά για κανονικούς γύπες!

Ο Κόναν ο Βάρβαρος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ούτε το κόμικ, ούτε ο Arnold που σήκωσε το σπαθί και επικαλέστηκε τον Κρομ για να κόψει κεφάλια. Αλλά τελικά, παρότι η ταινία υπήρξε κλασσικό ορόσημο των 80s και έβαλε τον ηθοποιό στα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, φαίνεται ότι o ίδιος δεν πέρασε και τόσο καλό κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Στο βιβλίο του, που ουσιαστικά περιλαμβάνει και τα απομνημονεύματά του με τίτλο, ‘‘Be Useful: Seven Tools for Life’’, o Arnie θυμάται μερικά από τα σκηνικά που αντιμετώπισε και που τον έβαλαν να κάνει για τις ανάγκες του ρόλου. Ή μάλλον του Βάρβαρου. Και ο Άρνολντ από ότι φαίνεται, γκρινιάζει αρκετά μέσα από τις μαρτυρίες του. Και αν θέλετε και την δική μας άποψη, η ερώτηση είναι απλά «γιατί;».

 

 

«Έπρεπε να μάθω να ιππεύω άλογα, καμήλες και ελέφαντες. Έμαθα πως να πηδάω από μεγάλους βράχους, πως να σκαρφαλώνω, πως να ισορροπώ σε σχοινιά και πως να πέφτω από μεγάλο ύψος. Ουσιαστικά πήγαινα σε ένα σχολείο για επίδοξους ήρωες δράσης»

Και συνεχίζει:

«Συν τις άλλοις, μετά ο Milius με έβαζε να κάνω κάθε είδους μαλακίες. Σύρθηκα μέσα σε βράχια, τη μία λήψη μετά την άλλη, μέχρι να ματώσουν οι πήχεις μου. Έτρεχα από άγρια σκυλιά που κατάφεραν να με πιάσουν και να με τραβήξουν σε έναν θάμνο με αγκάθια. Δάγκωσα έναν αληθινό, νεκρό γύπα που χρειαζόταν να πλένω το στόμα μου με οινόπνευμα μετά από κάθε λήψη».

Διάβασε επίσης: Τι υπάρχει πλέον εκεί έξω για τον Arnold Schwarzenegger;Schwarzenegger;

Κάτσε λίγο ρε Άρνι για να καταλάβουμε και εμείς; Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνεις; Σε όλη την ταινία λες με το ζόρι τρεις ατάκες. Παίζεις έναν βάρβαρο που υποτίθεται ότι ζει στις στέπες. Και θα σκαρφαλώσεις και θα γλιστρήσεις και -συγνώμη κιόλας- προφανώς και θα μάθεις να ιππεύεις (απορούμε βέβαια που βρήκαν τους ελέφαντες). Το σκηνικό με το γύπα βέβαια δεν ξέρουμε αν σε βάλανε να το κάνεις απλά για να γελάσουν. Φανταζόμαστε δηλαδή το σκηνοθέτη με τον παραγωγό να λένε:

-100 δολάρια πως το κάνει
-Αποκλείεται
-Ωραία, ποντάρεις; Παίξε ρε κότα ένα κατοσταρικάκι

Σε γενικές γραμμές Arnie, επειδή με το ζόρι μπορούσες να κουνηθείς ως βράχος, δεν ήταν δα και τόσο κακό που προσπάθησαν να σου χτίσουν την αντοχή σου σε άλλα πλαίσια. Τον Βάρβαρο τον Κόναν πήγες να παίξεις, όχι τον Λουδοβίκο τον 14ο. Το μόνο δίκιο που σου δίνουμε είναι για τον γύπα. Εκτός και αν σε αποκαλούσαν ΓΥΠΑ για λόγους που δεν γνωρίζουμε και δεν το κατάλαβες ποτέ.

Και τέλος πάντων μια χαρά δεν τα πήγες; Γιατί γκρινιάζεις;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved