Σκέτο «Διαβάστηκε»: Ο υπέροχος τρόπος να ρίξεις «Χ»

Ο χαφιές των social συζητήσεων μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Σου αρέσει μια κοπέλα και θες να μιλήσετε. Δεν ξέρεις αν έχει αγόρι, αλλά εσύ δεν πτοείσαι. Θες να το προσπαθήσεις. Να τη γνωρίσεις και όπου βγει. Αφού της κάνεις τα κλασικά reactions στα Insta Stories της, ξεκινάς τα μηνύματα. Είσαι ενθουσιασμένος και δεν θες να καταλάβεις από τον τρόπο που σου απαντάει τα μηνύματα ότι «δεν θέλει». Δεν είναι ψυχρή επειδή σε φοβάται, μάλλον κάτι άλλο παίζει.

Είτε έχει αγόρι, είτε παίζει με άλλον, είτε απλώς δεν την ψήνει η γνωριμία μέσω social media. Ό,τι και αν ισχύει, τα σημάδια είναι μπροστά σου. Τι μένει για να σε πείσει; Να κάνει αυτό που γράψαμε στον τίτλο.

 

whatsapp chat

 

Θα διαβάσει ένα μήνυμά σου, θα δεις το «Διαβάστηκε» από κάτω, και κάπου εκεί η συζήτηση κόβεται. Έχεις στείλει το μήνυμα στις 12:30 μ.μ. και η ώρα έχει πάει 6 μ.μ. αλλά μετά το «Διαβάστηκε» δεν έχει άλλο. Πήγες για φαγητό, ύστερα για καφέ, μετά για βραδινό, ξάπλωσες, κοιμήθηκες, είδες όνειρο ότι σου απάντησε, ξύπνησες το πρωί αλλά ακόμα τίποτα. Μην περιμένεις, άλλο, τελείωσε. Πάμε για άλλα. Αυτή η αμφιβολία «μπορεί να το ξέχασε» δεν παίζει. Απλά δεν θέλει άλλο. Μην χάνεις χρόνο, δεν έγινε και κάτι.

Με το ίδιο σκεπτικό μπορεί η συζήτηση να γίνει και με αντεστραμμένους όρους, δηλαδή εσύ να είσαι εκείνος που δέχεται την «εισβολή» από μια γυναίκα αλλά να μην ψήνεσαι, αλλά επειδή άντρας είσαι θα κάνεις λίγη κουβέντα παραπάνω. Και από εκεί και πέρα είναι βέβαιο ότι αν δεις ότι στέλνεις λάθος μήνυμα θα χρειαστεί να πάρεις δραστικά μέτρα τύπου «”Διαβάστηκε” και έληξε». 

Εκτός και αν το έχεις κόψει από την αρχή.

 

Αν είχε χρησιμοποιήσει το «Διαβάστηκε» δεν θα χρειαζόταν να φτάσει σε αυτά τα δραστικά μέτρα για μια χυλόπιτα.

Η πρώτη φορά που επαινούμε έναν «χαφιέ»

Θυμήσου πόσες φορές αναθεμάτισες όταν ήθελες να αγνοήσεις ή να το παίξεις βαρύς και δεν ήθελες να σε πάρουν χαμπάρι όταν σου έστειλαν μήνυμα; Τότε που το «Διαβάστηκε» σε «κάρφωσε» σε όλους, και άρχισες να βρίζεις τον Zuckerberg και όποιον είχε την έμπνευση να το δημιουργήσει.

Δεν ξέρουμε αν τελικά αυτός ήταν ο σκοπός του, αλλά ακόμα και ο «χαφιές» μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σου, αν τον χρησιμοποιήσεις σωστά. Η ειλικρίνεια είναι πολλές φορές το μεγαλύτερο αντίδοτο για να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Σε μια πιο λαϊκή αργκό, «το καλύτερο ξεκάρφωμα, είναι το κάρφωμα».

15+1 είδη χυλόπιτας που όλοι έχουμε φάει.

Για τις δύσκολες στιγμές, λοιπόν, που θες να ξεφύγεις απλώς άσε τον σπιούνο των social συζητήσεων να κάνει τη δουλειά του και μην σε νοιάξει αν θα σου ξαναμιλήσουν. Έχεις μόλις βγει από μια δύσκολη κατάσταση, χωρίς να πεις ουσιαστικά τίποτα.

Και αυτό πατώντας απλά πάνω σε μια συνομιλία. Τόσο απλά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved