Intime Είναι ικανά τα νέα μέτρα να βάλουν τέλος στον εφιάλτη του Κηφισού;

Θα αποτελέσουν μια ανάσα για τους οδηγούς αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα.

Ο εφιάλτης στον δρόμο για την εργασία. Το πρωινό μποτιλιάρισμα είναι ένας δρόμος στρωμένος για την Κόλαση. Μία ιεροτελεστία για το τι σε περιμένει όλη την επόμενη μέρα. Η Αθήνα τα πρωινά φρακάρει. Ειδικά ο Κηφισός είναι ένας από τους δρόμους που ταλαιπωρεί τους πολίτες της πρωτεύουσας. Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση παίρνει τα δικά της μέτρα.  «Ο Κηφισός είναι μια από τις βασικές εισόδους της Αθήνας αλλά και εμπορικής λειτουργίας ολόκληρης της Αττικής» ανέφερε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι μια από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι οι βλάβες και τα ατυχήματα.

Τι αλλάζει από σήμερα, 2 Οκτωβρίου

«Από σήμερα θα εγκαταστήσουμε μόνιμα γερανοφόρα οχήματα της τροχαίας με οδηγούς για να παρεμβαίνουν πιο γρήγορα. Με αυτόν τον τρόπο αντίδρασης όταν υπάρχουν ατυχήματα και φιλοδοξούμε ότι με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση του Κηφισού», πρόσθεσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης. «Αυτό που γίνεται στον Κηφισό είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτό που έχουμε επεξεργαστεί και υλοποιούμε σταδιακά εδώ και αρκετό καιρό για τον περιορισμό της κίνησης στην Αθήνα. Η συμφόρηση δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά είναι θέμα συγκοινωνιακό. Έχουμε ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στο διπλοπαρκάρισμα» είπε ενώ υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση για τον περιορισμό των παραβάσεων του ΚΟΚ.

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», κατέληξε.

 

 

Είναι ικανά τα νέα μέτρα να σώσουν την κατάσταση; Ενδεχομένως να αποτελέσουν μία μικρή ανάσα. Ωστόσο χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα. Χρειαζόμαστε οδηγούς με σωστή οδηγική παιδεία. Οδηγούς να μην μπαίνουν στη Λ.Ε.Α., οδηγούς να σέβονται τον Κ.Ο.Κ. και μία Πολιτεία έτοιμη να δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα. Μία Πολιτεία να προλαμβάνει και να μην αφήνει την κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο. Όπως και να ΄χει, πρόκειται για μία κίνηση στη σωστή βάση, αλλά αναμένουμε να δούμε πως θα πάει όλο αυτό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved