Σε άλλα νέα, ξεκίνησε η μεγαλύτερη έρευνα για το τέρας του Λοχ Νες

Αφήστε το επιτέλους εκεί που βρίσκεται, αν μας είχε όρεξη θα εμφανιζόταν από μόνο του.

Η λίμνη του Λοχ Νες είναι η μεγαλύτερη λίμνη του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει μήκος 36 χιλιόμετρα και φτάνει τα 240 μέτρα σε βάθος. Ο βυθός της είναι θολός και σε αυτόν ζουν άπειρα ζώα, ενώ ομίχλη καλύπτει την επιφάνειά της για δεκάδες μέρες του χρόνου. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων, μιας κατά τα λοιπά φυσιολογικής λίμνης, έχουν γεννήσει τον μύθο του τέρατος του Λοχ Νες που κρατά εδώ και 1500 χρόνια περίπου.

Γιατί ο Τσάρλι Σιν πιστεύει ότι το τέρας του Λοχ Νες είναι πραγματικό

Με το «τέρας» αυτό δεν έχουν ασχοληθεί μόνο τσαρλατάνοι και φαντασμένοι, αλλά και σοβαροί ερευνητές, γιατί όπως και να το κάνουμε πάνω από 1000 επίσημες μαρτυρίες ότι κάτι κινείται ύποπτα εκεί κάτω, δεν μπορούν να αγνοούνται ακόμα και από κάποιον που δεν έχει ζωηρή φαντασία. 

 

 

Κατά καιρούς έχουν γίνει μεγάλες έρευνες, όπως του 1972 και του 1987, με τη χαρτογράφηση του βυθού να δείχνει ότι κάτι περίεργο και ασυνήθιστα μεγάλο κινείται εκεί κάτω, αλλά δεν μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια τι. Μια άλλη έρευνα του 2018 με συλλογή δειγμάτων DNA απέδειξε ότι δεν υπάρχει κανένας πλησιόσαυρος, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά χέλια…

Οι πρώτες φωτογραφίες που ίσως δείχνουν το τέρας του Λοχ Νες;

Μια τελική απάντηση στο αν τελικά υπάρχει κάποιο τέρας ή κάτι άλλο παρόμοιο έρχεται να δώσει η μεγαλύτερη και πιο τεχνολογικά άρτια έρευνα στην περιοχή. Drones, θερμικά σκάνερ, υπέρυθρες κάμερες, υποβρύχια υδρόφωνα και δεκάδες ερευνητές που θα αξιολογήσουν τα ευρήματα αναμένεται να δώσουν την τελική απάντηση για την ύπαρξη της Nessie. Η βάσιμη υποψία ότι στα πολύ βαθιά της λίμνης ζουν χέλια πολύ μεγαλύτερα του κανονικού θα κλείσει για πάντα τη συζήτηση για κάποιο μυθικό τέρας, αλλά δεν θα χαλάσει τον μύθο της λίμνης. 

 

 

Η υποτιθέμενη Nessie μπορεί να αποτελεί τη μόνιμη τουριστική ατραξιόν της περιοχής, ακόμα και με την απουσία της, αλλά αυτό δεν πρόκειται να χαλάσει. Ίσα-ίσα που η απόδειξη για το τι πράγμα είναι αυτό που όλοι νόμιζαν ότι είναι κάποιο τέρας θα φέρει ακόμα περισσότερους τουρίστες για μια επιτόπια αυτοψία. Έτσι κι αλλιώς όσοι θέλουν να πιστεύουν στη Nessie θα συνεχίσουν να το κάνουν ακόμα κι αν αποστραγγιστεί η λίμνη και αποκαλύψει όλα τα μυστικά της. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved