pexels Οι περισσότεροι γονείς θέλουν οι κόρες τους να πάσχουν από ανορεξία αντί για παχυσαρκία

Άλλη μία μέρα που χάνουμε την πίστη μας στην ανθρωπότητα. 

Στο Twitter γίνονται πραγματάκια. Σε έναν Ουτοπικό κόσμο θα μπορούσε να αποτελεί ένα διαδικτυακό μέρος όπου ενημερώνεσαι και γίνονται συζητήσεις που καταλήγουν σε συμπεράσματα ή διαφωνίες. Αλλά επειδή το διαδίκτυο αποτελεί ένα τοπίο δυστοπικό, οι χρήστες της πλατφόρμας ενδεχομένως να βιώσουν μία Κόλαση. Το Twitter μετατρέπεται σ’ έναν βόθρο που σε λερώνει μέχρι το μεδούλι. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι μία δημοσκόπηση που προκαλεί τρόμο.

Το κεντρικό θέμα της ερώτησης απευθυνόταν σε μπαμπάδες και αναφερόταν στο αν ήθελαν η κόρη τους να πάσχει από ανορεξία ή παχυσαρκία. Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ήταν το εξής: Το 54,5% των χρηστών που πήρε μέρος ψήφισε υπέρ της ανορεξίας σε σύγκριση με το 45,5% που το έριξε στην παχυσαρκία. Μπορεί να είναι άρρωστο αλλά είναι λογικό λόγω της εμμονής της κοινωνίας να θέλει τις γυναίκες απίστευτα αδύνατες. «Δεν είμαι πατέρας, αλλά ως μελλοντική μητέρα μια μέρα, θα επέλεγα την ανορεξία», απάντησε μια γυναίκα για να συμπληρώσει: «Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρεις βάρος από το να το χάσεις, οπότε αν πρέπει οπωσδήποτε να πάρω αυτή την απόφαση, αυτή θα ήταν η επιλογή μου».

Την σκυτάλη πήρε κάποιος άλλος χρήστης με το μυθικό επιχείρημα: «Για όλους όσους ισχυρίζονται ότι “η παχυσαρκία διορθώνεται πολύ πιο εύκολα”, τότε γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί παχύσαρκοι; Η πραγματικότητα τούς διαψεύδει».

 

 

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, φυσικά, είναι διότι πολλοί από τους ανορεξικούς είναι ήδη νεκροί. Προφανώς κανείς δε θα επιθυμούσε κάποια κατάσταση υγείας ή πρόβλημα εικόνας του σώματος στην κόρη του, αλλά η ανορεξία είναι αντικειμενικά χειρότερη από την παχυσαρκία. Σε σκοτώνει πιο γρήγορα και έχει το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από οποιαδήποτε ψυχική διαταραχή. Έως και το ένα πέμπτο των ασθενών με ανορεξία τελικά πεθαίνουν από τη διαταραχή. Είναι μια τόσο φοβερή, επώδυνη ασθένεια που ορισμένοι ασθενείς με ανορεξία σε τελικό στάδιο παλεύουν επί του παρόντος για το δικαίωμα να επιλέξουν τον θάνατο από τη συνέχιση της καταπολέμησής του.

Tελικά ο Elon Musk δεν είναι και τόσο μεγάλος οπαδός της ελευθερίας του λόγου

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι απλώς ξυπνάς μια μέρα και αποφασίζεις να τρως ξανά. Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Την ίδια στιγμή, η παχυσαρκία συνδέεται στενά με την κατάθλιψη, αλλά δεν είναι από μόνη της ψυχική ασθένεια. Υπάρχουν πολλά υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα που δεν έχουν υποκείμενα ψυχολογικά προβλήματα. Η νευρική ανορεξία, από την άλλη πλευρά, είναι μια φρικτά ψυχιατρική διαταραχή που συχνά έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να τρώνε με το ζόρι και με σωληνάκια, επειδή εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι παχύσαρκοι και αρνούνται να φάνε.

 

 

Η άγνοια είναι επικίνδυνη. Αρκετοί γονείς προτιμούν οι κόρες τους να είναι αδύνατες και με μια άθλια ψυχική ασθένεια παρά χοντρές και χαρούμενες. Ποιος νοιάζεται αν αυτοκτονούν σταδιακά; Επίσης είναι σημαντικό να μάθουμε πως η ανορεξία δεν είναι διαταραχή που ταλαιπωρεί μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες. Υπάρχουν άνδρες εκεί έξω που παλεύουν με την ανορεξία και ντρέπονται να το παραδεχτούν. Μπορεί να είναι οι γιοι μας, ας μιλήσουμε γι’ αυτούς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved