Ο Christopher Nolan «ψήνεται» να σκηνοθετήσει ταινία James Bond

Το θεωρεί «απίστευτη τιμή» να αναλάβει τον θρυλικό πράκτορα.

Βρίσκεται στο επίκεντρο μέσω του «Oppenheimer» και όχι άδικα. Ο Christopher Nolan σκηνοθέτησε μία από τις δύο ταινίες που κάνουν χαμούλη στον κινηματογράφο αυτή την περίοδο και βλέπει τις μετοχές του ν’ ανεβαίνουν κι άλλο. Ο ίδιος πιστεύει αρκετά στο timing. Αυτό ισχυρίστηκε μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αναλάβει να σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία «James Bond».

«Η επιρροή αυτών των ταινιών στη φιλμογραφία μου είναι ντροπιαστικά εμφανής, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρυφτώ ως προς αυτό το κομμάτι», ανέφερε αρχικά κατά την εμφάνισή του στο podcast «Happy Sad Confused» του Josh Horowitz για να προσθέσει εν συνεχεία: «Λατρεύω τις ταινίες και θα ήταν απίστευτη τιμή να κάνω μια τέτοια ταινία. Ταυτόχρονα, όταν αναλαμβάνεις έναν τέτοιο χαρακτήρα ή δουλεύεις σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δουλεύεις με κάποιους συγκεκριμένους περιορισμούς και έτσι πρέπει να έχεις τη σωστή στάση απέναντι στο project. Πρέπει να είναι η κατάλληλη στιγμή στην καριέρα σου όπου θα μπορείς να εκφράσεις αυτό που θέλεις, να εκφραστείς και να εντρυφήσεις πραγματικά σε κάτι μέσα στους κατάλληλους περιορισμούς, γιατί ποτέ δεν θα ήθελες να αναλάβεις κάτι τόσο μεγάλο και να το κάνεις λάθος».

 

 

Ο Nolan συγκρίνει την ευθύνη της σκηνοθεσίας του James Bond με την αντίστοιχη για την τριλογία του «The Dark Knight». «Το μέγεθος της ευθύνης είναι παρόμοιο με αυτό που ένιωσα όταν ανέλαβα τον Batman. Δεν θα ήθελες να αναλάβεις μια ταινία χωρίς να είσαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό που φέρνεις στο τραπέζι, από άποψη δημιουργικότητας. Έτσι, ως σεναριογράφος, υπεύθυνος για το κάστινγκ, οτιδήποτε θα κληθώ να κάνω - είναι ένα πλήρες πακέτο. Θα πρέπει να είσαι πραγματικά απαραίτητος και περιζήτητος όσον αφορά το σύνολο όλων αυτών των στοιχείων που μπορείς να φέρεις για έναν χαρακτήρα. Διαφορετικά, θα είμαι πολύ χαρούμενους να είμαι από τους πρώτους που θα δουν οτιδήποτε κάνουν».

 

 

Ήδη υπάρχουν αρκετοί ηθοποιοί και φανς που θέλουν τον Nolan να σκηνοθετήσει τον επόμενο James Bond. Το 2012, ο Tom Hardy, έδειξε ενδιαφέρον για τον ρόλο του πράκτορα υπό τον όρο ότι ο Nolan θα ήταν εκείνος που θα σκηνοθετούσε την ταινία. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, ο επόμενος James Bond θα πρέπει να είναι γύρω στα 30 και θα πρέπει να δεσμευτεί για μία δεκαετία. Τα στοιχήματα για το ποιος θα φορέσει το κοστούμι του Bond πέφτουν βροχή, ωστόσο σημασία έχει και το ποιος θα κάτσει στην σκηνοθετική καρέκλα. Θα είναι ο Nolan; Θα το δείξει η ιστορία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved