Unsplash Μέχρι και 26 ευρώ η χωριάτικη σαλάτα στα ελληνικά νησιά

Καλά όχι ότι η κατάσταση είναι καλύτερη σε εστιατόρια της Αθήνας.

Ώπα, ώπα, θα πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά. Για τις τιμές στο ψαράκι ποτέ δεν κλαφτήκαμε. Αποδεχτήκαμε πως δεν είναι για όλους, μανουριάσαμε με φίλους για την απουσία τους στην ψαροταβέρνα και συνεχίσαμε τις ζωές μας. Στην ακρίβεια βάλαμε πλάτη. Αγοράσαμε σουβλάκι παρότι το φτάσατε μέχρι 5 ευρώ. Αλλά εδώ θα μπει η κόκκινη γραμμή. Στη χωριάτικη σαλάτα δε θα ανεχτούμε αισχροκέρδια. Η σαλάτα που θυμίζει καλοκαίρι με το κομμάτι φέτα να περιμένει υπομονετικά να έρθει στο πιάτο σου, δεν μπορείς να παίζεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Live News», φέτος το καλοκαίρι η τιμή της χωριάτικης σαλάτας στα ελληνικά νησιά αγγίζει τον Ύψιστο. Στη Μύκονο (πού αλλού; ) η σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρίταμο, ελιές και φέτα έχει 26 ευρώ, ενώ σε άλλο εστιατόριο στο νησί των ανέμων η χωριάτικη σαλάτα με ντοματίνια Σαντορίνης, πανακότα φέτα, πιπεριά Φλωρίνης, καπαρόφυλλα και βινεγκρέτ τομάτας κάνει 19 ευρώ.

 

 

Αλλά αυτό δε συμβαίνει μόνο στη Μύκονο

Σε εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη, η χωριάτικη με ντοματίνια, αγγούρι, φέτα, πιπεριές, κρεμμύδι, ελιές καλαμών, κριτσίνια, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κοστίζει 19.00 ευρώ ενώ στη Σαντορίνη θα την βρεις σε τιμές γύρω στα 13 ευρώ.

Τουρίστρια σοκάρεται από τις τιμές στη Μύκονο και γίνεται viral

Σε Πλάκα και Θησείο μπορεί να παίξει στα 14 ευρώ, ενώ στο Μοναστηράκι η χωριάτικη είναι στα 7.80 ευρώ, τιμή που έχουν και πάρα πολλά συνοικιακά εστιατόρια που έχουν την ίδια σαλάτα.

Οι τιμές, όπως λένε οι καταναλωτές, έχουν ανεβεί σε πολλές περιπτώσεις από 20 – 30% μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Δηλαδή η σαλάτα που σήμερα έχει 9 ευρώ, πριν λίγο καιρό είχε μόλις 7 ευρώ. Και πολύ φοβόμαστε πως θα έρθουν κι άλλα σύντομα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved