Eurokinissi Γιατί δεν πρέπει να οδηγείς ποτέ στην αριστερή λωρίδα

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος και φυσικά ένα τσουχτερό πρόστιμο.

Ενδεχομένως να ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία οδηγών. Σ’ εκείνους που πατάνε το γκάζι, μπαίνουν στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και μένουν με τις ώρες εκεί. Είναι αρκετά επικίνδυνο να το κάνεις και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που απαγορεύεται να το πράττεις. Αρχικά ας αναφέρουμε ότι απαγορεύεται να μένεις μόνιμα στην αριστερή λωρίδα, απλώς μπορείς να τη χρησιμοποιείς όταν είναι απαραίτητο όπως για παράδειγμα να κάνεις προσπέραση. Επίσης πάντα θα υπάρχει κάποιος που τρέχει περισσότερο από σένα και σε περίπτωση που δεν τον αφήσεις να σε προσπεράσει, τότε με μαθηματική ακρίβεια θα δημιουργεί συσσώρευση κυκλοφορίας και πιθανότατα ατύχημα.

 

 

Η ροή κυκλοφορίας λειτουργεί καλύτερα όταν οι οδηγοί δεν ξεχνιούνται στην αριστερή λωρίδα και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι συγκεκριμένος. Το άρθρο 27 του Κ.Ο.Κ. ορίζει ότι η αριστερή λωρίδα χρησιμοποιείται από επιβατηγά οχήματα ή μοτοσικλέτες ως λωρίδα προσπέρασης και καθίσταται και αυτή λωρίδα κυκλοφορίας, εφόσον οι υπόλοιπες λωρίδες τελούν υπό καθεστώς κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Οκτώ Ελληνάρες οδηγοί που πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν

Μάλιστα, το πρόστιμο για τους οδηγούς που κινούνται στην αριστερή λωρίδα ενός αυτοκινητόδρομου χωρίς να προσπερνούν ένα προπορευόμενο όχημα ή χωρίς να συντρέχει κάποιος άλλος λόγος, όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση, ανέρχεται σε 200 ευρώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved