Μα τι είναι τελικά ο metrosexual; 5 χαρακτηριστικά

Τόσο γνωστό, αλλά και τόσο άγνωστο.

Ακόμη και σήμερα παραμένει ένας όρος γύρω από τον οποίο υπάρχουν διάφορες παρανοήσεις. Πολύ απλoυστευμένα θα λέγαμε πως πρόκειται για τους άντρες που τους αρέσει να περιποιούνται. Είναι εκείνος ο τύπος που ξέρει περισσότερα πράγματα για τα ρούχα σε σχέση με τον μέσο όρο των αντρών. Κάνοντας μία αναδρομή προς τα πίσω, ο όρος αναπτύχθηκε κάπου το 1990 για να περιγράψει έναν άντρα που ασχολείται πολύ με την εμφάνισή του, ξοδεύοντας γενικά αρκετά χρήματα και χρόνο. Η χρήση της λέξης αποδίδεται κυρίως για τους ετεροφυλόφιλους άνδρες που ακολουθούν τέτοιου είδους πρακτικές. Ο μετροσέξουαλ (metrosexual) ακολουθεί τις τάσεις της μόδας, ανησυχεί για την εικόνα του και επενδύει στο grooming. Πιο αναλυτικά:

1. Fashion-forward
Ένας μετροσέξουαλ άνδρας ξέρει τις τελευταίες τάσεις της μόδας και υπερηφανεύεται για την εμφάνισή του. Τους αρέσει να ντύνονται καλά και να πηγαίνουν με τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Περνούν χρόνο συνδυάζοντας σωστά τα ρούχα τους και υπερηφανεύονται για αυτό.

2. Συνήθειες περιποίησης
Ένας μετροσέξουαλ άνδρας παίρνει στα σοβαρά την εικόνα του και έχει μια σχολαστική ρουτίνα περιποίησης. Φροντίζει το δέρμα και τα μαλλιά του. Είναι πιθανόν να έχει περιποιημένα γένια, χτενισμένα μαλλιά και ένα πρόγραμμα περιποίησης δέρματος που είναι πιο εντατικό σε σχέση με εκείνου του μέσου άνδρα.

9 ανδρικά ρούχα και στιλ που απεχθάνονται οι γυναίκες

3. Προσοχή στη λεπτομέρεια
Ένας μετροσέξουαλ άνδρας έχει καλή αίσθηση του στιλ και προσέχει τη λεπτομέρεια. Είναι πιθανό να είναι οργανωμένος και σχολαστικός ακόμη και σε ό,τι αφορά τη φιλοσοφία του για τη ζωή. Οι μετροσέξουαλ άνδρες μπορεί να δένουν τα κορδόνια τους προσέχοντας τη λεπτομέρεια. Το πιο πιθανόν είναι να έχει και εκλεκτό γούστο στο φαγητό και στο ποτό.

 

 

4. Εκτίμηση για την αυτοφροντίδα
Εκτιμά και κατανοεί τη σημασία της αυτοφροντίδας. Είναι πιθανό να συμμετάσχει σε δραστηριότητες όπως σπα και άλλες πρακτικές ευεξίας για να διατηρήσει την ψυχική και σωματική του υγεία. Είναι σημαντικό για εκείνον να είναι βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. 

5. Open mind
Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά τους είναι η ανοιχτόμυαλη προσωπικότητά τους. Ένας μετροσέξουαλ άντρας είναι ανοιχτόμυαλος και αποδέχεται τις διαφορές των άλλων. Έχουν έντονο ενδιαφέρον για την τέχνη, εκτιμούν οτιδήποτε σχετίζεται με αυτήν και είναι πάντα πρόθυμοι να εξερευνήσουν και να μάθουν νέα πράγματα.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved