pexels Το μεγάλο λάθος που κάνεις με τα πόδια σου όταν οδηγείς

Οι 7 στους 10 οδηγούς το κάνουν λάθος και ίσως βρίσκεσαι στη λίστα.

Εσύ γνώριζες ότι μέχρι σήμερα έβαζες λάθος τα πόδια σου στο αυτοκίνητο; Ε, ήρθε η ώρα να το μάθεις. Πρόκειται για ένα λάθος που κάνει η πλειοψηφία των οδηγών και αφορά το πεντάλ του συμπλέκτη. Συγκεκριμένα πρέπει να το πατάμε μόνο όταν χρειάζεται αλλαγή σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων και όχι όταν είμαστε σταματημένοι. Όσο πιο συχνά πατάμε το συμπλέκτη, τόσο περισσότερο φθείρεται το ρουλεμάν που πιέζει άσκοπα το βολάν.

 

 

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγάζουμε την ταχύτητα που έχουμε στο κιβώτιο και να κρατάμε μακριά το αριστερό μας πόδι από το πεντάλ του συμπλέκτη. Μάλιστα αν προσέξεις υπάρχει ειδικό στήριγμα στα αριστερά ώστε να στηρίζεις το πόδι όταν είσαι σταματημένος. Επίσης ένα συνηθισμένο λάθος είναι ότι αρκετοί οδηγοί δεν πατάνε μέχρι το τέρμα το πεντάλ του συμπλέκτη, με αποτέλεσμα να φθείρουν τον δίσκο του συμπλέκτη και το ρουλεμάν, δίχως να το αντιλαμβάνονται.

Μπορείς να ξεκινήσεις ένα αυτοκίνητο με σπρώξιμο;

Αυτό φυσικά δεν αφορά τους οδηγούς που έχουν στην κατοχή τους όχημα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι δεν υπάρχει πεντάλ συμπλέκτη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved