pexels Μία νέα έρευνα επιβεβαίωσε αυτό που φοβόμασταν για τον καφέ

Όχι ότι δεν το ξέραμε αλλά πλέον είναι και επίσημο.

Ο καφές είναι ζωή. Είναι απόλαυση. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τον εαυτό μας χωρίς εκείνον. Είναι η απαραίτητη συντροφιά μέχρι να φτάσουμε στο γραφείο ή όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε. Είμαστε εθισμένοι στον καφέ και δε διστάζουμε να το κρύψουμε. Αλλά ισχύει αυτό στην πραγματικότητα; Είμαστε όντως εθισμένοι; Μία τελευταία έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό μας.

Τον περασμένο μήνα, μια εταιρεία έρευνας αγοράς που ονομάζεται OnePoll ερεύνησε 2.050 ανθρώπους που εργάζονται σε γραφείο και έγινε σαφές ότι ο καφές είναι το καύσιμο που πολλοί από εμάς στρέφονται τόσο για την πρωινό όσο και για το μεσημεριανό μπουστάρισμα. Το 66% των ερωτηθέντων είπε ότι ο ζεστός καφές είναι το πρώτο ρόφημα της ημέρας και το 47% είπε ότι επιλέγουν έναν παγωμένο καφέ όταν φτάνουν στο γραφείο. Το 59% απάντησε ότι ο καφές είναι η πρώτη τους προτεραιότητα όταν βγαίνουν βόλτα και το 55% χρειάζεται τη συντροφιά του καφέ όταν ελέγχει το email του. Το 24% αποκάλυψε ότι χρειάζεται τον καφέ περισσσότερο τις Δευτέρες, κάτι που δε μας κάνει εντύπωση, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (77%) είπε ότι χρειάζεται δύο ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ ώστε να νιώσουν παραγωγικοί.

 

 

«Πάνω από 8 στους 10 υπαλλήλους είπαν ότι το να έχουν δωρεάν ποτά ως προνόμιο στο χώρο εργασίας τους θα τους έκανε να νιώθουν ότι τους εκτιμούν και η προσφορά δωρεάν ποτών ήταν το πιο απαιτητικό προνόμιο για να ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να εργάζονται από ένα γραφείο», ανέφερε η Camille Vareille, επικεφαλής Marketing της Lavazza Group. «Η επένδυση σε μια σειρά από ποτά επιτόπου μπορεί όχι μόνο να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα στους υπαλλήλους, αλλά και να τους βοηθήσει να τους επαναφέρουν στο γραφείο».

Έρευνα: Ο καφές πριν από το πρωινό μόνο καλό δεν σου κάνει

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πολύ ωραίο να έχεις δωρεάν καφέ και ποτά στο γραφείο, ειδικά όταν μπορείς να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήμα από όσους πίνουν καφέ. Οι ερωτηθέντες στην έρευνα δήλωσαν ότι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 6,27 δολάρια για κάθε καφέ τους, που αθροιστικά φτάνει σχεδόν τα 3.000 δολάρια ετησίως. Η μέση κατανάλωση καφέ διαρκεί επίσης μεταξύ 16 και 17 λεπτών, που αθροίζονται σε περίπου δύο ημέρες το χρόνο αναμονής στον barista.

 

 

Μήπως τελικά δεν είμαστε εμείς εθισμένοι στον καφέ αλλά πρέπει να ανοίξει μία συζήτηση για τα προνόμια που πρέπει να έχουμε σχετικά με τον καφέ και τον χώρο εργασίας; Εμείς το αφήνουμε εδώ απλώς να υπάρχει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved