pexels Στην Ολλανδία έχει την πρώτη στάση μετρό στην παραλία

Πρώτη στην Ευρώπη η Ολλανδία κατάφερε το ακατόρθωτο.

Η Ολλανδία φαίνεται να είναι πολύ μπροστά τελικά στο θέμα παραλία, ακόμη πιο μπροστά κι από εμάς την Ελλάδα. Δεν είχαμε ακούσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο, ναι η στάση του μέτρό είναι ακριβώς πάνω στην παραλία κι αυτό δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη. Οι εργασίες για τη γραμμή, οι οποίες ξεκίνησαν το 2017, αποδείχθηκαν περίπλοκη υπόθεση, καθώς για χρόνια υπήρχαν  καθυστερήσεις, προβλήματα και υπερβάσεις κόστους.

Το πρόσθετο κόστος ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια. Το 2018, η δημοσίευση μιας επικριτικής αναφοράς για τις καθυστερήσεις και το έλλειμμα εκατομμυρίων ευρώ οδήγησε στην παραίτηση ενός τοπικού αξιωματούχου.

 

 
 

Το «Hoekse lijn», όπως ονομάζεται, ήταν παλαιότερα μια σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ του Ρότερνταμ και του Hoek van Holland, το οποίο εμπίπτει στον δήμο του Ρότερνταμ. Η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ του Schiedam και της παραθαλάσσιας πόλης της Νότιας Ολλανδίας μετατράπηκε σε γραμμή μετρό τα τελευταία χρόνια.

 

Τώρα όμως ο σταθμός είναι έτοιμος και μπορεί ο καθένας να τον χρησιμοποιήσει. Ωστόσο, τελικά την Παρασκευή η περιπέτεια φαίνεται να έλαβε τέλος. Ο επικεφαλής της RET Unck και δημοτικός σύμβουλος του Ρότερνταμ Βίνσεντ Κάρεμανς τόνισε: «Επενδύσαμε σημαντικά σε αυτό, έτσι ώστε τώρα να έχουμε το πρώτο μετρό στην Ευρώπη που φτάνει μέχρι την παραλία».

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η Νέα Υόρκη διαθέτει αρκετές παραλίες που είναι προσβάσιμες με το μετρό. Ο σταθμός Coney Island Stillwell Ave απέχει περίπου 500 μέτρα από την παραλία. Ο πιο κοντινός είναι ο σταθμός Ocean Pkwy της Νέας Υόρκης με απόσταση 170 μέτρων από την παραλία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved