James Cameron: «Ο Thanos είχε δίκιο για την μείωση πληθυσμού»

Μετά τον Terminator και το Titanic, ο διάσημος σκηνοθέτης εύχεται να είχε τα Infinity Stones.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, ο James Cameron είναι ένας σιωπηλός Χάρος της σκηνοθεσίας. Έχει βάλει τον κόσμο να πεθάνει από πυρηνικό ολοκαύτωμα στα Terminator, τον έχει πνίξει στο Titanic και τώρα θέλει -μάλλον- να κάνει γενοκτονίες στην Pandora του Avatar με τους Na’Vi. Μπορείς να επικαλεστείς την αγάπη του προς το science fiction, αλλά πίσω από τις προτιμήσεις μας υπάρχει πάντα μια μεγάλη αλήθεια για τον εαυτό μας.

Μιλώντας στο Time για τη νέα ταινία Avatar: The Way of Water, o James Cameron σχολίασε μεταξύ άλλων ότι νιώθει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Thanos, τον άλλοτε αρχιμαφιόζο της Marvel, που ήθελε να εξαφανίσει τη μισή ζωή σε όλο το σύμπαν ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία. Ή αλλιώς να κάνει μαζικές δολοφονίες.

Ο Cameron ανέφερε ότι νιώθει μία ιδιαίτερη σύνδεση με τον Thanos όσον αφορά την σύνδεση του πληθυσμού. Συγκριμένα ανέφερε: «Νομίζω ότι ο Thanos είχε μια πολύ βιώσιμη λύση και μπορώ να ταυτιστώ μαζί του. Το πρόβλημα είναι πως κανείς δε θα σηκώσει το χέρι του και να βάλει εθελοντικά τον εαυτό του στο άλλο μισό που πρέπει να φύγει».

 

 

Το είπε μόνος του ο σκηνοθέτης καθότι όλοι αυτοί οι τύποι σαν τον Ben Foster στο Inferno του Dan Brown θέλουν να κάνουν ένα σωρό πράγματα στην ανθρωπότητα, αλλά κανείς ποτέ δεν βάζει μέσα και τον εαυτούλη του. Πρέπει να ψοφήσουμε δηλαδή, αλλά ορίστε, πρώτος απ’ όλους θα πεθάνω εγώ. Ποτέ, κανείς.

Πάντως μέχρι στιγμής ο μόνος του προβληματισμός, θα είναι λογικά πως να ξοδέψει την αμοιβή του από το νέο Avatar που κατάφερε να ξεπεράσει σε εισπράξεις τον Τιτανικό. Εκτός και αν καταστρώνει κανένα μεγαλεπήβολο σχέδιο μαζικής καταστροφής που δεν το γνωρίζουμε.

 

snapstony

 

Ευτυχώς που δεν υπάρχουν τα infinity stones.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved