Getty Πώς θα στεφθεί Βασιλιάς ο Κάρολος;

Η στέψη μπορεί να είναι διαφορετική.

Η είδηση της επιδείνωσης της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ κάνει τον γύρο του πλανήτη. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως ενδεχομένως η Βασίλισσα να φύγει από τη ζωή και τα σενάρια της διαδοχής από τον Κάρολο, πληθαίνουν. Τι συμβαίνει όμως σε αυτήν την περίπτωση;

 

 

Μιλώντας για τη στέψη, η οποία είναι μία θρησκευτική τελετή, ο πρίγκιπας Κάρολος μπορεί να συμμετέχει και σε αυτό το τελετουργικό. Η τελετή παραδοσιακά προεδρεύεται από τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury στο Westminster Abbey και λαμβάνει χώρα αρκετούς μήνες μετά τον θάνατο του τελευταίου μονάρχη, ώστε να επιτρέψει μια περίοδο πένθους. Στην τελετή, ο νέος ηγεμόνας παίρνει τον όρκο της στέψης (που περιλαμβάνει μια υπόσχεση για διατήρηση της Εκκλησίας της Αγγλίας) και «χρίζεται, ευλογείται και αγιάζεται από τον Αρχιεπίσκοπο», αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας.

Τι όνομα θα επιλέξει ο Κάρολος όταν γίνει βασιλιάς;

Τι γίνεται όμως με τον Κάρολο; «Η στέψη θα συνεχίσει να αποτελεί μια Αγγλικανική υπόθεση αλλά βρίσκοντας ένα μέρος και για άλλες χριστιανικές ομολογίες και θρησκείες, όπως συνέβη στον βασιλικό γάμο (του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να προσκληθούν να κάνουν αναγνώσεις και θρησκευτικοί ηγέτες, εκτός των Αγγλικανών, είναι πιθανό να κάθονται σε περίοπτη θέση, όπως συνέβη στην Queen Diamond Jubilee τελετή στον Άγιο Παύλο το 2012».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved