Associated Press Τι όνομα θα επιλέξει ο Κάρολος όταν γίνει βασιλιάς;

Όλα έχουν να κάνουν με το πώς είναι γνωστός αλλά και με το όνομα της επιλογής του.

Όλοι περιμένουν πως ο διάδοχος θα είναι ο επόμενος που θα γονατίσει για να στεφθεί βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο θα περίμενε κανείς.

To «Κάρολος» ήταν μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τη βασίλισσα Ελισάβετ να ονομάσει τον μελλοντικό κληρονόμο της, επειδή οι δύο πρώτοι βασιλιάδες Καρόλου συνδέονται με τον Αγγλικό Εμφύλιο Πόλεμο του 17ου αιώνα, όταν η μοναρχία εκδιώχθηκε για πρώτη και μοναδική φορά στη βρετανική ιστορία. H μοίρα τους δεν ήταν κοινή. Ο Κάρολος Α' αποκεφαλίστηκε, ενώ ο Κάρολος Β' αποκαταστάθηκε τελικά στο θρόνο και μάλιστα υπήρξε ιδιαίτερα λαοφιλής.


Οι περισσότεροι Βρετανοί μονάρχες, αλλάζουν τα ονόματά τους μόλις ανεβαίνουν στο θρόνο. Το πρώτο όνομα της βασίλισσας Βικτώριας ήταν Αλεξανδρίνα, για παράδειγμα. Με αφορμή όλα τα παραπάνω, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας ήταν γνωστός στο κοινό ως Πρίγκιπας Κάρολος για όλη του τη ζωή, επομένως είναι πιθανό ότι θα το διατηρήσει ως το βασιλικό του όνομα. Έχει βέβαια και την άνεση να διαλέξει κάποιο από τα μεσαία του ονόματα ως το βασιλικό. Αν επέλεγε το Γεώργιος, θα αναγορευτεί Γεώργιος ο Ζ', με τον εγγονό του, τον Πρίγκιπα Γεώργιο του Κέιμπριτζ, πιθανότατα να γίνει ο Γεώργιος Η'.

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν κανόνες που να του επιβάλλουν κάποιο από τα ονόματα ή να τον αναγκάσουν να επιλέξει κάποιο που δεν θέλει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved