Έρευνα: Γιατί το να είσαι όμορφος θα «καταστρέψει» την καριέρα σου;

Αυτή τη φορά οι άνδρες γίνονται θύματα του σεξισμού.

Υπάρχουν κάποια στερεότυπα που με τον καιρό καταρρίπτονται. Όπως εκείνο που θέλει να είσαι όμορφος και αυτό να σε βοηθάει στην καριέρα σου. Διότι σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα, η ωραία εξωτερική εμφάνιση αποτελεί τροχοπέδη για την ανέλιξή σου.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Maryland στις ΗΠΑ και του Κολεγίου London’s School of Management στην Αγγλία. Συγκεκριμένα διεξήγαγαν μία έρευνα σε 4 διαφορετικά γραφεία και το ερώτηση ήταν αν η εξωτερική εμφάνιση των ανδρών έπαιζε ρόλο στην καριέρα τους. Όπως αποδείχθηκε, το να είσαι όμορφος είναι... κατάρα.

 

 

Οι managers των εταιρειών δεν προτιμούσαν υποψηφίους με όμορφα εξωτερικά χαρακτηριστικά τόσο στο θέμα της προαγωγής όσο και στο θέμα της πρόσληψης. «Οι managers φαίνεται πώς επηρεάζονται από τα στερεότυπα όταν πρόκειται να πάρουν αποφάσεις για πρόσληψεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κεντρικός ερευνητής του Πανεπιστημίου του Maryland και καθηγητής Sun Young Lee.

 

 

Οι λόγοι είναι γιατί το να είσαι όμορφος μάλλον είσαι λιγότερο έξυπνος (δεν προκύπτει από πουθενά εν τω μεταξύ), είσαι ένας επικίνδυνος ανταγωνιστής και τέλος θα κεντρίσεις το ενδιαφέρον των γυναικών, κάτι που δεν θέλει ο manager διότι είχε συνηθίσει να έχει όλα τα βλέμματα πάνω του. Σε αντίθεση με τις γυναίκες που η εξωτερική εμφάνιση, της βοηθάει ώστε να ανελιχθούν, ο σεξισμός στους άνδρες λειτουργεί αντίστροφα και οι όμορφοι άνδρες πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο ώστε να αποδείξουν πράγματα και να ανοίξουν επαγγελματικές πόρτες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved