Ο Βασίλης του Χάρρυ Κλυνν εμφανίστηκε σε καφετέρια της Πιερίας

Ακούσαμε την παραγγελία και το μυαλό μας πήγε στο φραπεδάκι με τις 36 ζάχαρες.

Οι νεότεροι δεν τον πρόλαβαν αλλά αν δεν υπήρχε ο Χάρρυ Κλυνν, το χιούμορ δεν θα είχε την αίγλη που έχει σήμερα στην Ελλάδα. Οι ήρωές του είναι γνωστοί σε όλους, με τον κοσμάρα βοσκό, Χαράλαμπο Τραμπάκουλα να ξεχωρίζει αλλά τον απόλυτο Ελληνάρα, τον βαρύ και ασήκωτο Βασίλη να θυμίζει σε όλους το πώς δεν πρέπει να είναι ο Έλληνας του αύριο. Χαρακτηριστικό πάντα του Βασίλη η βαριά φωνή, το κλασικό ξερολίστικο του Έλληνα, η διάθεση για καλοπέραση και όχι δουλειά και το φραπεδάκι με τις 35-36 ζάχαρες.

Διάβασε το αφιέρωμά μας στον Χάρρυ Κλυνν.

 

Αυτό το κείμενο ωστόσο δεν θα εστιάσει στον «αθάνατο» κωμικό που δίδαξε τι θα πει σάτιρα στους πατεράδες μας, αλλά για ένα μεμονωμένο σκηνικό που έλαβε χώρα στην Πιερία όπου μια παραγγελία κάνει το γύρο του Facebook μέσω της σελίδας «Διανομείς της Ελλάδας».

Ήταν μια παραγγελία που είχε τα πάντα πέρα από τα νερά. Οι καφέδες ωστόσο δεν ήταν μονοί ή διπλοί, με ζάχαρη ή στέβια. Φαίνεται η παρέα των 4 είχε αρκετό Βασίλη μέσα της. Ο πρώτος καφές κατά σειρά έπρεπε να είχε σιρόπια καραμέλα, βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, μπανάνα και σαντιγί, ο δεύτερος καραμέλα, φουντούκι, σοκολάτα και σαντιγί, ενώ ο τρίτος (πιο Βασίλης από όλους πρέπει να ήταν αυτός) γέμισε το ποτήρι με δύο διαφορετικά είδη γάλακτος (φρέσκο και εβαπορέ), 7 σιρόπια (καραμέλα, φουντούκι, βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, μπανάνα και καρύδα), κανέλα, τρούφα, σκόνη σοκολάτας και σαντιγί.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι τρολ (δεν πιστεύεις και εύκολα ό,τι βλέπεις στις μέρες μας) άλλοι απλά γούρλωσαν τα μάτια, γέλασαν και συνέχισαν να πίνουν τον καφέ τους. Εμείς πάντως αισθανθήκαμε ότι ο Χάρρυ Κλυνν και το πνεύμα του Βασίλη κυκλοφορεί ακόμα ανάμεσά μας και ίσως να βρίσκεται στην Πιερία.

Βέβαια έχουμε την απορία ακόμα αν κατάφεραν να πιούν τους καφέδες ή αντιστοίχως να μπορέσει η παραγγελία να παραδοθεί όπως έπρεπε αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Όποιος και αν έκανε την παραγγελία, τον... Δοξάζουμε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved