Instagram Το Ελαφονήσι γεμίζει με ξαπλώστρες και δε θα πάει πολύ καλά αυτό

Ο δήμαρχος Κισσάμου θεωρεί ότι χρειάζονται περισσότερες. Οι χρήστες στο διαδίκτυο έχουν διαφορετική γνώμη.

Είναι ικανή μία φωτογραφία από το Ελαφονήσι στα Χανιά να διχάσει το διαδίκτυο; Αν αμφιταλαντεύεσαι για την απάντηση, τότε μπορούμε να σου λύσουμε την απορία: Φυσικά και είναι ικανή να τα καταφέρει και χρειάστηκε μόλις ένα post στο Instagram για να γίνει viral ο απόλυτος διχασμός. Άλλο που δεν θέλουμε εδώ στην Ελλάδα, ώστε να βρούμε μία αφορμή να τσακωθούμε και λύσουμε τις διαφορές μας με block.

Ας πιάσουμε την ιστορία από την αρχή. Ο λογαριασμός «Colours of Crete» στο Instagram που δημιουργήθηκε για να ομορφαίνει το timeline μας, ανέβασε μία φωτογραφία από το μαγικό Ελαφονήσι. Εκεί όπου πέρα από την κατάλευκη άμμο και τα τιρκουάζ νερά, συνδυασμός που έχουν κατατάξει την παραλία ως μία από τις ομορφότερες του πλανήτη, διαπιστώνουμε πως γίνεται ένα... όργιο από ξαπλώστρες.

 

 

Αυτό κάπως ξένισε αρκετούς χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι σχολίασαν αρνητικά το όλο θέαμα. «Τραπέζια καρέκλες σκουπίδια σε ένα από τα ομορφότερα μέρη μας. Βγάλτε τις ξαπλώστρες να μπορεί ο κόσμος να θαυμάσει το τοπίο όπως πραγματικά είναι», ήταν ένα από τα σχόλια που έκανε πολλούς χρήστες να ταυτιστούν. Και όχι άδικα.

Στα Κουφονήσια θέλουν το καλοκαίρι τους αυθεντικό και τίμιο

Ωστόσο η απάντηση από την άλλη πλευρά ήρθε δια στόματος Γιώργου Μυλωνάκη. Ο δήμαρχος Κισσάμου απάντησε σε όλα αυτά τα αρνητικά σχόλια, αναφέροντας: «Γίνεται να έχουμε μία παραλία με τέτοια επισκεψιμότητα και να μην έχουμε ξαπλώστρες; Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται πολύ περισσότερες για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος». Αλήθεια, γίνεται; Φυσικά και γίνεται. Όπως ακριβώς συμβαίνει σε νησιά όπως το Κουφονήσι και η Δονούσα που εδώ και χρόνια έχουν βάλει stop στις ξαπλώστρες. Οι λουόμενοι μπορούν να πάρουν την πετσέτα τους, την ομπρέλα τους και οτιδήποτε επιθυμούν και να απολαύσουν τον ήλιο, την άμμο και τη θάλασσα. Υπάρχουν κάποιοι προορισμοί που δεν χρειάζονται να «μυκονίζουν». Κανένα beach bar δεν μπορεί να αντικαταστήσει το φυσικό κάλλος.

 

 

Επιπρόσθετα ο κύριος Μυλωνάκης τόνισε πως υπάρχει πολύ μεγάλο κομμάτι παραλίας για όσους δεν θέλουν να κάτσουν σε ξαπλώστρα. Τον ευχαριστούμε πολύ για τον χώρο που παραχωρεί αλλά μέχρι ποτέ; Διότι ο ίδιος θεωρεί πως πρέπει να αυξηθούν οι ξαπλώστρες.

Αναφορικά με τους προβληματισμούς για αλλοίωση του φυσικού κάλλους τους τοπίου και την καθαριότητα, επεσήμανε: «Το φυσικό κάλλος αναπλάθεται. Δεν υπάρχει όχι σκουπίδι, δεν υπάρχει ούτε γόπα κάτω. Επιβάλλουμε καθαριότητα». Αυτό έλειπε θα προσθέσουμε εμείς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved