Instagram (@Chris Pastalidis) Στα Κουφονήσια θέλουν το καλοκαίρι τους αυθεντικό και τίμιο

Ρίχνουν άκυρο σε ξαπλώστρες, jet ski και beach bars και μας έχουν κάνει να τα αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο.

Ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά. Από εκείνη την έλξη που δεν μπορείς να την ερμηνεύσεις αλλά μόνο να της αφεθείς. Εκείνη η γοητευτική παρουσία που σε μαγνητίζει, σε παρασύρει και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την απολαύσεις. Να τη ρουφήξεις μέχρι το μεδούλι.

Η σχέση μου με τα Κουφονήσια κρατάει εδώ και μία δεκαετία. Από τότε που αποφάσισα να ρίξω «πόρτα» στα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Πάρος, η Σαντορίνη και η Μύκονος. Να ρίξω ένα βλέμμα προς το αουτσάιντερ. Να προχωρήσω προς τις μικρές Κυκλάδες και να μάθω όλα τα μυστικά τους. Και εκείνες με αντάμειψαν με τον καλύτερο τρόπο.

Ηρακλειά, Σχοινούσσα, Κουφονήσια. Κάθε νησί και έρωτας. Αλλά η ιστορία αγάπης έρχεται από τα Κουφονήσια. Το μέρος που εδώ και 10 χρόνια το αισθάνομαι σαν σπίτι μου. Το μέρος που δεν το έχω ζήσει μόνο στα... καλύτερά του, αλλά και εκτός τουριστική σεζόν. Άγριο, πανέμορφο με 350 μόνιμους κατοίκους. Ένα καφενείο και το εστιατόριο του νησιού να σερβίρει «ό,τι έχει η κατσαρόλα». Αγάπη να υπάρχει και βολευόμαστε.

 

 

Από την παραλία του λιμανιού που είναι πιο καθαρή και από τις κοσμοπολίτικες πλαζ άλλων νησιών, μέχρι την Ιταλίδα και το Πορί, στα Κουφονήσια είναι λες και βρίσκεσαι σε εξωτικές παραλίες αλλά στην καρδιά των Κυκλάδων. Υπάρχει ιδανικότερος συνδυασμός; Άσε με να σου απαντήσω: ΟΧΙ.

Η φήμη του ήταν αναμενόμενο να διαδοθεί. Από στόμα σε στόμα, από story σε story, τα Κουφονήσια έγιναν ο hot καλοκαιρινός προορισμός που πλέον δεν βρίσκεις να κλείσεις δωμάτιο από τον Φεβρουάριο. Φαγητό υψηλής ποιότητας με εξαιρετικά κρέατα από την Κέρο και ψαράκι ολόφρεσκο. Σε συνδυασμό με την κυκλαδίτικη διασκέδαση, είναι ξεκάθαρο πως δεν χρειάζεσαι άλλους λόγους για να κλείσεις εισιτήρια για το διαμάντι των Κυκλάδων.

Δηλαδή είναι κακό που πηγαίνουμε κάθε χρόνο Κουφονήσια;

Όχι ξαπλώστρες, όχι jet ski σε θάλασσες κι ακτές

Ξεχάσαμε κάτι; Μα φυσικά το γεγονός πως στα Κουφονήσια διατηρούν το καλοκαίρι τίμιο, αγνό, φυσικό. Έχουν πει όχι στον εκμοντερνισμό του νησιού και δεν καταστρέφουν τις παραλίες με ξαπλώστρες, jet ski, «μπανάνες». 

 

 

Χωρίς καμία ομπρέλα και ξαπλώστρα αλλά και χωρίς την δυνατότητα να νοικιάζει κάποιος επισκέπτης μηχανάκι η εξοπλισμό για κάποια ψυχαγωγική δραστηριότητα όπως jet ski ή «μπανάνα« κτλ, κινούνται τα καλοκαίρια και τα Κουφουνήσια. Αρνούνται τις περιττές πολυτέλειες και απολαμβάνουν τις ανέσεις που τους προσφέρει η φύση. Ο μινιμαλισμός στην απόλυτη εκδοχή του. Έχουν ρίξει «άκυρο» στις φωνές της πρωτεύουσας που θέλουν να γεμίσουν τις παραλίες με ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bars που ΔΕΝ σέβονται τον εαυτό τους και αφήνουν την φύση να κάνει τα δικά της παιχνίδια και να γίνει η απόλυτη «πρωταγωνίστρια». Έχουν ρίξει «άκυρο» σε όλους εκείνους τους επιχειρηματίες που θέλουν να εκμεταλλευτούν κάθε εκατοστό της παραλίας και προσφέρουν στους τουρίστες τη δυνατότητα της επιλογής. Της πετσέτας, της ομπρέλας, του τρόπου που θα απολαύσουν το μπάνιο τους.

Εκτός από πρακτικό, το ζήτημα είναι και αισθητικό. Υπάρχουν νησιά που δεν πρέπει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους διότι έτσι χάνεται και η αυθεντικότητά τους. Και τα Κουφονήσια ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved