pexels Πόσο ανάγκη έχουμε ένα διήμερο κακοκαιρίας μέσα στον καύσωνα;

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για βροχές και καταιγίδες. Κάτι που θα είναι βάλσαμο για τον καύσωνα του Ιουλίου.

Δεν παλεύεται αυτή η ζέστη. Το ξέρεις, το ξέρω, το ξέρουμε. Όσο και να γουστάρεις το καλοκαίρι (ανήκω σε αυτήν την κατηγορία), ο καύσωνας είναι μία απάλευτη κατάσταση. Το να βρίσκεσαι σε μία παραλία, να μαυρίζει το κορμί σου, να πίνεις το κοκτειλάκι σου και να επιστρέφεις σπίτι κάνοντας μπανάκι και αράζοντας με το air condition στο φουλ, είναι μία ιδανική συνθήκη. Αλλά επειδή το καλοκαίρι διαρκεί τρεις μήνες και οι διακοπές αποτελούν το πολύ ένα 15νθήμερο, ο καύσωνας στην πόλη είναι μία εμπειρία βγαλμένη από την Κόλαση του Δάντη.

Το κλιματιστικό παίρνει φωτιά αλλά ταυτόχρονα παίρνει φωτιά και η τσέπη μας. Επίσης το φουλάρισμα του κλιματισμού δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το περιβάλλον μας. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και ήδη μας δείχνει το σκληρό πρόσωπό της. Και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή. Η λύση, λοιπόν, θα έρθει γι’ ακόμη μία φορά από την φύση. Εκείνη την φύση που της φερόμαστε άσχημα, δεν την υπολογίζουμε, δεν την εκτιμάμε παρά μόνο όταν έρχεται η ώρα του λογαριασμού.

 

 

Η φύση, λοιπόν, αποφάσισε να δώσει την λύση. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το Σαββατοκύριακο περιμένουμε κύμα κακοκαιρίας. Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου. Ο Σάκης Αρναούτογλου κρούει ήδη τον κώδωνα του κινδύνου. Το επόμενο 48ωρο θα είναι ζόρικο. Περιοχές στην Ελλάδα θα έρθουν αντιμέτωπες με φαινόμενα που δεν είχαμε συνηθίσει τον Ιούλιο. Οι Αρχές ας το λάβουν υπόψιν τους, για να μην τρέχουν τελευταία στιγμή και ψάχνουν δικαιολογίες για την αποτυχία τους.

Το λασπόβροχο είναι η πιο μίζερη κακοκαιρία

Αλλά τελικά είναι όντως κακοκαιρία; Ή μήπως έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ αυτό το 48ώρο της έντονης βροχής. Παρότι ήθελα να απολαύσω την παραλία αυτό το Σαββατοκύριακο, δε θα με χαλούσε καθόλου μία τέτοια προοπτική. Ένα διήμερο έντονης βροχόπτωσης είναι αυτό που χρειάζομαι περισσότερο από ποτέ. Είναι το δροσιστικό διάλειμμα του Ιουλίου που θα ανασάνει το χώμα και θα ξεκουράσει το σώμα και το μυαλό μας. Ένα διήμερο όπου ιδανικά θα ήθελα να με βρει να μυρίζει το βρεγμένο χώμα, να έχω ανοιχτό το παντζούρι ακούγοντας την βροχή και έτοιμος να οπλίσω βλέποντας μία σειρά στο Disney+.

Το απάλευτο καλοκαίρι στην πόλη έχει ανάγκη από αυτό το διάλειμμα. Είναι όπως η cheat day στην διατροφή. Εκείνη η μέρα που απολαμβάνεις χωρίς ενοχές το «σπάσιμο» της πραγματικότητας. Μία αλλαγή πριν επιστρέψουμε στην καθημερινότητα του καύσωνα και πριν φύγουμε επιτέλους για το νησί και τις διακοπές. Εκεί όπου απαγορεύεται να βρέξει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved