Το λασπόβροχο είναι η πιο μίζερη κακοκαιρία

4 λόγοι που η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών είναι πιο σπαστική και από το χιόνι του Μαρτίου. 

Μάλλον πρέπει να συνηθίσουμε το γεγονός ότι οι εποχές του χρόνου δεν είναι όπως τις ξέραμε. Όπως το Δεκέμβριο του 2021 αντί για χιονοπόλεμο πηγαίναμε για βουτιά στην θάλασσα, ή ότι επέστρεψε για τα καλά η παροιμία «Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης» μετά το χιόνι που σκέπασε όλη την Ελλάδα αντί να απολαμβάνουμε τις πρώτες ζέστες του νέου χρόνου.

Κάποτε έλεγες μετά από μια σειρά ζεστών ημερών ότι και να ρίξει μια μικρή βροχούλα δεν θα πειράξει κανέναν, ίσα ίσα θα καθαρίσει το τοξικό περιβάλλον και ύστερα θα επιστρέψει η λιακάδα όπως η γαλήνη μετά την μπόρα. Μόνο που το απλό βροχαδάκι αυτές τις μέρες δεν είναι ένα απλό ψιλόβροχο αλλά μια σπαστική, μίζερη βροχή, γεμάτη σκόνη και λασπουριά. Ίσα ίσα για να σου χαλάσει την Κυριακάτικη βόλτα που περίμενες τόσο πολύ.

 

 

Γιατί όμως η συγκεκριμένη κακοκαιρία προκαλεί τόσο μεγάλη μιζέρια;

 

Βρομάει και λερώνει

Δεν θα ξεχάσω εκείνη τη φοβερή διαφήμιση αναψυκτικού που άρχιζε να βρέχει και αντί ο κόσμος να καλύπτεται σήκωνε τα χέρια στον ουρανό και απολάμβανε τις σταγόνες που έπεφταν στο πρόσωπο ή στο κορμί του. Για να γίνει όμως ένα τέτοιο σκηνικό πρέπει το περιβάλλον γύρω σου να το νιώθεις ότι καθαρίζει, ότι οι σταγόνες είναι το αντίδοτο στους ρίπους και κυρίως, να είναι δροσερές. Όποιος πήγε βόλτα την Κυριακή (17/4) και ήταν και με λευκό μπλουζάκι, δεν χρειάζεται να μπει μόνο για ντους ο ίδιος, αλλά να βάλει και άμεσα πλυντήριο καθώς δεν θα διαφέρει πολύ από τον Γιαν Μικάελσεν του Παναθηναϊκού όταν έπεσε σε λακκούβα γεμάτη λάσπη σε αγώνα στη Λεωφόρο.

 

 

Δεν είναι εχθρός της γύρης

Αν υπάρχει κάτι που μας εκνευρίζει τις πρώτες μέρες της -λέμε τώρα- άνοιξης, πέρα από τις κάμπιες και τις αλλεργίες, αυτό είναι σίγουρα η γύρη που καλύπτει τα πάντα στο διάβα της. Αν δεν κυκλοφορήσεις με γυαλί έξω, θα κινδυνεύεις να φτάσεις στο γραφείο με δύο μάτια πρησμένα, ενώ αν δεν έχεις αντισηπτικό αγκαζέ τότε ακόμα και το πόμολο της πόρτας του αυτοκινήτου είναι σίγουρο ότι θα σου αφήσει κληρονομιά μια χούφτα από γύρη.

Ποια είναι η λύση; Μια βροχή. Όχι όμως η εξ Αφρικής ερχόμενη. Διότι αντί για ένα λίγο πιο καθαρό αμάξι, η λασπουριά ενώνεται με τη γύρη και το κράμα που δημιουργείται είναι ικανό να σε κάνει να δακρύσεις από απογοήτευση. Ούτε τις κουτσουλιές δεν είναι ικανή να διώξει.

 

Κοιτάζεις τον ουρανό και νιώθεις πως ζεις στον πάτο του φουγάρου

Η αλήθεια είναι πως όταν βρέχει δεν κοιτάς τον ουρανό για να πάρεις ελπίδα, καθώς το μόνο που παρατηρείς είναι το γκρι από τα σύννεφα. Αυτή όμως η βροχή των τελευταίων ημερών δεν δημιουργεί μια απλή μουντάδα αλλά σου δίνει την εντύπωση ότι σε έχει σκεπάσει κάτι πολύ βρόμικο, το οποίο μάλιστα δεν λέει να φύγει με τίποτα. 

 

 

Υπάρχει κανείς που κοίταξε τον λασποφορεμένο ουρανό και δεν ένιωσε ότι βλέπει ένα νέφος τόσο βρόμικο που δεν ξέρει αν πρέπει να αναπνεύσει από τη σιχαμάρα; Κάποτε λέγαμε ότι τα σύννεφα μας κρύβουν τον ήλιο, αυτή τη στιγμή όμως είμαστε στη μίζερη φάση που η σκόνη από την Αφρική μας κρύβει τα σύννεφα. Και μας κακοφαίνεται.

 

Σου χαλάει τη διάθεση

Υπάρχει χειρότερο; Ακόμα και αν έχεις καλέσει τους φίλους σου σπίτι για να φάτε και να γελάσετε, όλο και κάποιο παράθυρο θα δείχνει απ’ έξω αυτό το καταθλιπτικό φόντο. Ένας πολύ καλός λόγος να κλείσεις όλα τα παντζούρια και να τα ξανανοίξεις το επόμενο πρωί ελπίζοντας ότι θα έχει αλλάξει ο καιρός.

Είναι κατάσταση αυτή να ανοίγεις παράθυρα για να ξεβρομίσει η κουζίνα από τα κουνουπίδια της γυναίκας σου και να βρομάει πιο πολύ;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved