Τι σημαίνει η αλλαγή πολιτικής της Virgin Atlantic για τα εμφανή τατουάζ

Οι κανόνες εμφάνισης για το πλήρωμα των αεροσκαφών έχουν τέτοια φήμη που πολλές φορές είναι πιο αυστηροί κι από αυτούς που ισχύουν για τους υποψήφιους σε σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις, αυτό φαίνεται να αλλάζει.

Μέτρηση ύψους, μέτρηση βάρους συνεχής αξιολόγηση της εικόνας, όχι δεν μιλάμε για την καθημερινότητα ενός μοντέλου, αλλά ούτε και για τον ψηλό τύπο με το γαλάζιο μπερέ που ψάχνει τους επόμενους Εύζωνες σε κάποιο κέντρο κατάταξης. Για να γίνει κάποιος ή κάποια μέλος του πληρώματος καμπίνας σε μια αεροπορική εταιρεία πρέπει να ικανοποιεί πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές προδιαγραφές. Κάποιες έχουν να κάνουν με τη φύση της δουλειάς, όποιος είναι πάνω από 1.88 κόβεται σε πολλές εταιρείες γιατι θα είναι κάπως δύσκολο να βολευτεί στις περιορισμένες διαστάσεις της καμπίνας. Κάποιες άλλες είναι σεξιστικά κατάλοιπα άλλων εποχών, τότε που οι αεροσυνοδοί έπρεπε να έχουν μοντελοειδή παρουσιαστικό, ενώ κάποιες άλλες έχουν να κάνουν με στερεότυπα που πλεον δεν βγάζουν κανένα νόημα, όπως πχ τα τατουάζ. 

 

8192j

 

Οι αεροσυνοδοί πρέπει να μην έχουν καθόλου ή αν έχουν τατουάζ να μπορούν να καλύπτονται από τη στολή και να δείχνουν όσο πιο «καθαροί» γίνεται στους επιβάτες του αεροπλάνου. Παρά το γεγονός ότι τα τατουάζ έχουν σταματήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια να θεωρούνται σημάδι έκτισης ποινής σε φυλακή, μπάρκου και γενικά κακόφημων ενασχολήσεων, στον χώρο των αερογραμμών το παραμύθι καλά κρατούσε. Την ώρα που βλέπουμε τραπεζοϋπαλλήλους και αστυνομικούς με τατουάζ, οι αεροπορικές εταιρείες για κάποιο λόγο που μόνο αυτές ξέρουν έμεναν σε μια εποχή πριν τα 90s. Όλα αυτά μέχρι χτες.

 

 

Από σήμερα η Virgin Atlantic γράφει ιστορία όντας η πρώτη βρετανική αεροπορική εταιρεία και η πρώτη μεγάλη στον κόσμο που επιτρέπει τα εμφανή τατουάζ στο πλήρωμα καμπίνας. Σε μία καμπάνια με τίτλο για τον σεβασμό στην ιδιαιτερότητα κλπ, η Virgin ανακοίνωσε πως από δω και πέρα οι αεροσυνοδοί της δεν χρειάζεται να κρύβουν τα τατουάζ τους, αν και κάποιοι περιορισμοί θα υπάρχουν ακόμα. Για παράδειγμα δεν θα επιτρέπονται τατουάζ στον λαιμό, στα δάχτυλα και όσα περιέχουν μηνύματα μίσους κλπ. 

 

 

Αυτή η αλλαγή πολιτικής σχολιάστηκε από πολλούς ως μια νίκη της προόδου έναντι στη συντήρησης μιας και μια εταιρεία υποχρεώθηκε κάτω από την πίεση της κοινωνίας να αλλάξει μια πολιτική αλλοτινών εποχών, αλλά είναι έτσι ακριβώς;

Είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη η εγκατάλειψη στερεοτύπων, αλλά πίσω από την αλλαγή στάσης της Virgin κρύβεται ένας πολύ πιο πεζός λόγος. Οι επαναπροσλήψεις προσωπικού μετά την πανδημία αποδείχθηκαν πραγματικός πονοκέφαλος για το HR όλων των αεροπορικών εταιρειών κι αυτό γιατί πλέον πάνω από ένας στους δύο millenials έχουν τουλάχιστον ένα τατουάζ και στις μικρότερες ηλικίες τα ποσοστά ανεβαίνουν κι άλλο. Αυτό σημαίνει ότι πολλές εταιρείες δεν έβρισκαν υποψήφιους με τα τυπικά προσόντα ή αναγκάζονταν να προσλάβουν υπαλλήλους με λιγότερα προσόντα επειδή απλά δεν είχαν τατουάζ. 

Την αλλαγή πολιτικής της Virgin αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες μεγάλες εταιρείες και έτσι τελικά μάθαμε πότε θα αρθούν όπου αλλού υπάρχουν παρόμοιοι περιορισμοί. Όταν οι περιορισμοί κάνουν κακό στην ίδια την εταιρεία τότε έρχεται η ώρα της αλλαγής. It’s the economy, stupid. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved