Youtube Μύστης σκάει στο γραφείο με το άλογο γιατί η βενζίνη έφτασε στο Θεό

Την επόμενη φορά που θα σε πονέσει η τσέπη όταν φουλάρεις και θα είσαι κολλημένος στην κίνηση της Κηφισίας, να θυμάσαι αυτόν τον ήρωα.

Είναι μία ιστορία που τη βιώνουμε όλοι όσοι έχουμε αυτοκίνητο. Η στιγμή που ανάβουμε φλας, μπαίνουμε στο βενζινάδικο και ζητάμε από τον βενζινά να φουλάρει το ντεπόζιτο. Αβίαστα κοιτάμε τον μετρητή στο ταμπλό με τα λίτρα και τα ευρώ να ανεβαίνει, να ανεβαίνει, να ανεβαίνει και πονάει η ψυχούλα μας. Ύστερα πονάει η τσέπη μας. Η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης έχει φτάσει στα ύψη και αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Κάποιος έπρεπε να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό. Και αφού οι κυβερνήσεις δεν ψήνονται να βρουν τη λύση, τότε η λύση έρχεται από την κοινωνία. Αυτή τη φορά ο «πολυμήχανος Οδυσσέας» είναι Γάλλος.  

Αν είσαι πραγματικά πολυμήχανος, μάθε πώς να παρκάρεις παντού. Μέχρι και στο Παγκράτι. 

 

Συγκεκριμένα ο Louis Geneix θεωρεί πως βρήκε μια προσωρινή λύσης την έξαρση ακρίβειας στην ενέργεια και αποφάσισε να αφήσει το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και να πηγαίνει στη δουλειά με το άλογο. «Μιλούσα με τον εργοδότη μου και μου είπε πως έπρεπε να γεμίσει το αυτοκίνητο μέσα στην εβδομάδα. Του είπα να πάρει ένα ηλεκτρικό αμάξι, δεδομένης της τιμής του ντίζελ. Εκείνος μου απάντησε, “εσύ είσαι ήσυχος, έχεις το άλογό σου”. Ήρθα λοιπόν καβάλα στο άλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο francetvinfo.fr για να προσθέσει εν συνεχεία: «Μου πήρε λιγότερο από μία ώρα για να έρθω. Ακολουθώ την κανονική διαδρομή και το άλογό μου έχει συνηθίσει τα αυτοκίνητα. Αν έχει ομίχλη, βάζω ένα κίτρινο γιλέκο και ένα φωσφορίζον σημάδι στην ουρά του αλόγου».

 

 

Ο 21χρονος Louis δεν έχει υπολογίσει ακριβώς τις οικονομίες που πρόκειται να κάνει αλλά είναι αισιόδοξος. «Δεν έχω υπολογίσει τις οικονομίες που πρόκειται να κάνω, αλλά νομίζω ότι το ποσό θα είναι πολύ καλό. Τον Δεκέμβριο γλίτωσα περίπου 80 ευρώ ντίζελ. Έχω περιορίσει τις διαδρομές μου στο ελάχιστο». Αξίζει να σημειωθεί πως αμείβεται με 1.200 ευρώ το μήνα.

Μια αύξηση 50€, ο πληθωρισμός και μια αμφίβολη τουριστική σεζόν

Οπότε με τους μισθούς που παίζουν εδώ στην Ελλάδα, μήπως είναι καιρός να σκεφτείς αν πρέπει να σκάσεις στην Κηφισίας με το άλογο;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved